ΝΟΜΙΜΗ η συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ενημερώνει  ΝΟΜΙΜΗ η συμμετοχή στην απεργία – αποχή μετά την δικαίωση υπαλλήλου από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που συμμετείχε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται συνάδελφος, ο οποίος είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου Διεύθυνσης, επειδή συμμετείχε στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την αξιολόγηση.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που δικαιώνει, επί της ουσίας, συνάδελφο και κρίνει ότι η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών.

Σας αποστέλλουμε ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου, καθώς και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Δείτε εδώ την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

και εδώ το ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου

Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθως να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του στις 20 του Μαΐου του 2020,  αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας-αποχής από την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020] Κοινή Υπουργική Απόφαση «Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση». Αποφάσισε  δηλαδή απεργία αποχή από κάθε διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα.