Πρόταση της ΔΟΕ για παράταση της προθεσμίας λήξης για υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης
Με επιστολή της στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας η ΔΟΕ υποβάλει πρόταση για παράταση της προθεσμίας λήξης για υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης.
Το ίδιο αίτημα είχαμε διατυπώσει εδώ από τις 20-03-2020 δείτε σχετική ανάρτηση«Επειδή δεν ζούμε συνθήκες κανονικότητας και με δεδομένο ότι τα σχολεία φαίνεται πως θα είναι κλειστά την περίοδο αυτή (1-10 Απριλίου), νομίζω ότι πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής για τους εκπαιδευτικούς! Είναι προφανές ότι με κλειστά σχολεία και με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να υπολειτουργούν θα υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για την κατάθεση των δικαιολογητικών των εκπαιδευτικών. Παράλληλα το γεγονός ότι η λύση της υπαλληλικής σχέσης γίνεται στις 31/8/2020 μας βοηθά στην παράταση των προθεσμιών».
Αναλυτικά η πρόταση της ΔΟΕ :
Λήγει στις 10 Απριλίου η προθεσμία της υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών. Με βάση τις ισχύουσες περιοριστικές διατάξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί μας που χρειάζεται για την υποβολή της αίτησης να μεταβούν σε δημόσια υπηρεσία καθώς και την αίσθηση αβεβαιότητας, λόγω των έκτακτων συνθηκών, η οποία δυσχεραίνει πολλούς εκπαιδευτικούς, με θεμελιωμένα δικαιώματα, να πάρουν μια τόσο σοβαρή απόφαση για τη λήξη του εργασιακού τους βίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτείνει την παράταση της για εύλογο χρονικό διάστημα μετά την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας. Με δεδομένο ότι η λύση της υπαλληλικής σχέσης πραγματοποιείται στις 31/08/2020 και με μια πιθανή παράταση δεν προκαλείται κάποιο διοικητικό ή δημοσιονομικό πρόβλημα, θεωρούμε ότι η υιοθέτηση της πρότασής μας από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι εφικτή.
