Στάση εργασίας σήμερα για τους εργαζόμενους στην επιθεώρηση εργασίας

«Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας», αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., και συνεχίζει λέγοντας πως: «λαμβάνοντας υπόψη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ), προκηρύσσει Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στην Επιθεώρηση Εργασίας σήμερα Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, από τις 09:00 έως τις 13:00, με συγκέντρωση στις 10:00πμ, στη Δραγατσανίου 8 και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Υπουργού κας Κεραμέως, με αιτήματα:

Την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό και αύξηση των οργανικών θέσεων.

Τη μεταστέγαση όλων των Κεντρικών Υπηρεσιών σε μια ενιαία κτιριακή δομή.

Τη μετεγκατάσταση πολλών Περιφερειακών Υπηρεσιών σε χώρους επαρκείς και λειτουργικούς με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μην παρακωλύεται το έργο των επιθεωρητών εργασίας.

Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που σχετίζεται άμεσα με τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου της.

Την υποστήριξη της Υπηρεσίας με Γιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας.

Τον εκσυγχρονισμό του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος.

Την έκδοση βιβλιαρίων ανηλίκων μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Την αντιμετώπιση της έλλειψης νομικής υποστήριξης των Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας και νομικής προστασίας των εργαζομένων σε αυτήν.

Την κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης με διαδικασίες κρίσεων.

Την κατάργηση των αυθαίρετων μετακινήσεων των εργαζομένων από Τμήμα σε Τμήμα και από Διεύθυνση σε Διεύθυνση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

Τη λειτουργία Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους της Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25-6-2024, ημέρα Τρίτη, στις 10:00πμ, στη Δραγατσανίου 8 και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρία στο γραφείο της Υπουργού κας Κεραμέως».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr