Ρατσιστικός οχετός από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ

«Ας μη βρίσκονταν εκεί!»

Με αυτή την απαράδεκτη και ρατσιστική έκφραση ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στους συνανθρώπους μας που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου τύπου εκφράσεις και δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες εκδηλώνουν τη ρητορική του μίσους και οδηγούν σε ακραίες, μισάνθρωπες και απάνθρωπες συμπεριφορές, όπως αυτές που είδαμε με τους κέφαλοκυνηγούς στον Έβρο.

Είναι αποτρόπαιο να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις, γενικά και ειδικά από εκπροσώπους εργαζομένων. Ο κόσμος της εργασίας έχει μια βασική υποχρέωση, να αγωνίζεται καθημερινά για να εξαλειφθεί κάθε είδους διάκριση και κάθε είδους εκμετάλλευση. Δηλώσεις σαν αυτή του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ γυρνούν την κοινωνία χρόνια πίσω, στους χρόνους του άκρατου σκοταδισμού. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, έρχεται ως συνέχεια παλαιότερων, ανάλογων ρατσιστικών και ομοφοβικών τοποθετήσεων των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ στις συνεδριάσεις του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης υπήρξε αποχώρηση όλων των παρατάξεων εκτός της ΔΑΚΕ και διακοπή του ΓΣ. Οι εργαζόμενοι δε μπορεί να μένουμε αμέτοχοι και σιωπηλοί, όσο η κυβέρνηση της ΝΔ δηλητηριάζει το δημόσιο λόγο με μισαλλόδοξια και ρατσισμό, οπλίζοντας το χέρι των ταγμάτων εφόδου στις πόλεις και των επίδοξων μιμητών της Κου Κλουξ Κλαν στον Έβρο.

Ζητούμε την παραίτηση ή την αποπομπή του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ απο το ΓΣ και την καταδίκη απο την παράταξή του. Τέτοιου είδους εκφράσεις και συμπεριφορές αποτελούν κόκκινο πανί για την παράταξη μας, αλλά και για όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος!