ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): Σε «διατεταγμένη υπηρεσία» εξωραϊσμού των Υπουργών και του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ στην Υγεία. ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Δεν πρόλαβαν να αναλάβουν οι Υπουργοί και η Κυβέρνηση της Ν.Δ και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ανέλαβε υπηρεσία.

Αφού για μήνες πριν τις εκλογές είχαν «εξαφανίσει» από τις ανακοινώσεις και τα Δελτία τις λέξεις «Κυβέρνηση ΝΔ» και κάθε ίχνος καταγγελίας των δηλώσεων ή των πολιτικών της, με τη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης άρχισαν να ξεδιπλώνουν το σχέδιο τους για τη στήριξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ

Ήδη, με σχετικά Δελτία Τύπου μετά τις συναντήσεις της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ με κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Γεωργιάδη αγωνιώδης ήταν η προσπάθεια να αναδειχθεί  το «θετικό κλίμα»(;) των συναντήσεων και  δήθεν «διορθώσεις» αιτημάτων σε θετική κατεύθυνση (Ιδιωτικοποιήσεις-ΒΑΕ).

Μάλιστα με σχετικές δηλώσεις σε ΜΜΕ από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ πλέκετε και το «εγκώμιο» του κ. Χρυσοχοΐδη: «Τα κολακευτικά λόγια για το νέο υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προέρχονται αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο. Ο νέος Υπουργός Υγείας ακούει, παραδέχεται τα προβλήματα, δεν ωραιοποιεί την κατάσταση και δεσμεύεται για λύσεις. Έτσι υπάρχει ελπίδα».(Προφανώς το πρόβλημα προκύπτει όταν είναι να διαβάσει κάτι ο κ. Υπουργός, όπως με τα Μνημόνια…).

Και ενώ δεν έχει αλλάξει ούτε κεραία από το πρόγραμμα της Ν.Δ για την Υγεία, και καθημερινά αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες στη στελέχωση και την στήριξη του ΕΣΥ, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει την απλή καταγραφή των προβλημάτων χωρίς ούτε μια νύξη στις Κυβερνητικές ευθύνες που προκύπτουν. Ακόμα και τώρα από τις σχετικές ανακοινώσεις εκλείπουν οι λέξεις «Ευθύνες- Κυβέρνηση Ν.Δ…».  

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η Κυβέρνηση ο κ. Χρυσοχοΐδης ΠΟΤΕ δεν δεσμεύθηκαν ότι δεν θα προχωρήσουν τα ΝΠΙΔ (παραμένουν σε ΝΠΙΔ τα 3 νέα Νοσοκομεία και τα νέα Νοσοκομεία Κομοτηνής – Σπάρτης), η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσουν τα ΝΠΙΔ. Οι προεκλογικές δηλώσεις του κ. Πλεύρη ήταν χαρακτηριστικές και δεν έχουν ανακληθεί.

Φέτος τον Ιούνιο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ μπλόκαραν απεργιακή κινητοποίηση στις 14/6 και τον Ιούλιο  εξαφάνισαν τα αιτήματα από τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση στις 12/7 

Με τη στάση των δύο παρατάξεων του προεδρείου της Ομοσπονδίας αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η ανάδειξη κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ, αφού και οι δύο παρατάξεις στηρίζουν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μία ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εμφανίζεται ως “αγωνιστής”  στα λόγια και από την άλλη όποτε μπορεί κάνει πλάτες στη ΔΑΚΕ και στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας παίζοντας ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στην πρόνοια.

Βεβαίως από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) χαμένοι βγαίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, αφού παρά τη συγκυρία των προηγούμενων ετών δεν επετεύχθη η υλοποίηση κανενός από τα χρόνια αιτήματα του χώρου μας.

Τα ενεργά σωματεία και οι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αντισταθούν σε αυτή την άσχημη και επιβαρυντική κατάσταση με δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, με οργάνωση και συνειδητοποίηση της θέσης μας.