ΑΡΜΑ: Συνεχίζονται οι πειθαρχικές διώξεις Νοσηλευτών με τη «στήριξη» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Ο Αγώνας στα Σωματεία και τους εργαζόμενους. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ(!!)

ανακοίνωση ΑΡΜΑ:

Συνεχίζει το 2Ο Π. Τ  της ΕΝΕ τις διώξεις κατά  Νοσηλευτών, με αφορμή τη μη ανανέωση των συνδρομών. Παρά τη παρέμβαση εργαζομένων από 4 Σωματεία, στη σχετική κινητοποίηση τη Πέμπτη 27/7 στο χώρο του Σωματείου(;) του ΨΝΘ, με τη διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που είχαν καλεστεί από την ΕΝΕ(!!) το Δ.Σ του 2ο Π. Τ προχωρά ακάθεκτο στη πειθαρχική δίωξη των Νοσηλευτών. Με νέο έγγραφο της, την ίδια μέρα της κινητοποίησης, που κοινοποιήθηκε με δικαστικό Κλητήρα(!!) στους χώρους δουλειάς των συναδέλφων, καλεί σε έγγραφη απολογία τους Νοσηλευτές.

Τη κινητοποίηση της Πέμπτης 27/7που είχαν αποφασίσει και οργανώσει 4 Σωματεία της Θεσσαλονίκης ( Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου) ΑΡΝΗΘΗΚΕ(!!) να στηρίξει με σχετικό της έγγραφο η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, παρά το σχετικό αίτημα των Σωματείων. Μάλιστα, παρά το ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ την ημέρα της κινητοποίησης βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη ΑΡΝΗΘΗΚΕ(!!) να παραβρεθεί στη κινητοποίηση και να τη στηρίξει με τη παρουσία του. Άνευ άλλου σχολίου… 

Για τα «μάτια» του κόσμου, μετά από λίγες μέρες υπήρξε Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ότι είναι γενικά κατά των διώξεων, αλλά μέχρι εκεί, χωρίς να υπάρχει ΔΕΣΜΕΥΣΗ για στήριξη των εργαζομένων Νοσηλευτών που διώκονται ή την κλιμάκωση των αντιδράσεων.  

Απέναντι στη κλιμάκωση των διώξεων  και της τρομοκρατίας που ασκεί το Δ.Σ του 2ο Π. Τ της ΕΝΕ (με τη παρουσία συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ και μέλους του Γ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ..)  και της ανοχής που προσφέρει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) η απάντηση είναι μονόδρομος:

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αγώνας διαρκείας από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία για να μην περάσουν οι πειθαρχικές διώξεις της ΕΝΕ. Διώξεις που θα συνεχιστούν και σε δεκάδες άλλους Νοσηλευτές το επόμενο διάστημα.

Καλούμε τους συναδέλφους Νοσηλευτές, να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους και μαζί να ανατρέψουν τις πειθαρχικές διώξεις και τη ποινικοποίηση του Νοσηλευτικού Επαγγέλματος από τα παλληκάρια της ΕΝΕ. 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Υ.Γ 1: Είναι ΝΤΡΟΠΗ, το Δ.Σ του 2ο Π. Τ να χρησιμοποιεί για τις διώξεις, όχι τα γραφεία της ΕΝΕ, αλλά τα γραφεία του Σωματείου του ΨΝΘ με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)του Σωματείου. Και η ΠΟΕΔΗΝ απλώς να σηκώνει τα χέρια ψηλά…«Αιδώς Αργείοι».