Greepeace για RestoreNature / Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης καταψήφισαν το νόμο-ορόσημο
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ακολούθησαν κατά γράμμα τη γραμμή του ΕΛΚ κόντρα στην εθνική πολιτική της Ελλάδας για την προστασία της Φύσης
«Χτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα για τη φύση και τη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη: η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών υπερψήφισε τη θέσπιση νομικά δεσμευτικών στόχων για την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών περιοχών στην ΕΕ!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό τμήμα της Greenpeace.
Όπως υπογραμμίζεται, «ο Κανονισμός για την αποκατάσταση της φύσης – το πρώτο σημαντικό νομοθέτημα για την προστασία της βιοποικιλότητας στην ΕΕ τα τελευταία 30 χρόνια, δέχθηκε έντονες πιέσεις από τη μεγάλη μερίδα συντηρητικών βουλευτών, οι οποίοι έχουν τη στήριξη των λόμπι της βιομηχανικής γεωργίας, όμως ευτυχώς η ελπίδα υπάρχει ακόμα. Η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρωτοστάστησε στις αντιδράσεις εναντίον του Κανονισμού για την Αποκατάσταση της Βιοποικιλότητας. Τη γραμμή αυτή ακολούθησαν κατά γράμμα και οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ανήκουν σε αυτή την πολιτική ομάδα (ήτοι το σύνολο των Ευρωβουλευτών της ΝΔ) παρά το γεγονός ότι η θέση αυτή αντιτίθεται στην εθνική πολιτική της Ελλάδας για την προστασία της φύσης».
Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης σχολιάζοντας την στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ είπε ότι «όσο και αν είναι κατανοητή η σύμπλευση με τις επιλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και μάλιστα με τη χρήση αντι-επιστημονικών και ξεπερασμένων επιχειρημάτων, τίθεται σοβαρό θέμα κυβερνητικής αξιοπιστίας και συνέπειας. Η κυβέρνηση βαυκαλίζεται για την περιβαλλοντική πολιτική της, τόσο ως προς την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και ως προς την κατάρρευση της βιοποικιλότητας, ενώ οι εκπρόσωποί της στο Ευρωκοινοβούλιο πράττουν το ακριβώς αντίθετο».
πηγή: https://www.avgi.gr/
