Monthly Archives: Απρίλιος 2023

Η ΕΑΕΚ για την 28η  Απριλίου 2023 – Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, δηλώνουμε ότι οι ζωές μας μετράνε και δεν κάνουμε εκπτώσεις όσον τις αφορά.

Απαιτούμε  για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και την Αυτοδιοίκηση ένα ποιοτικό περιβάλλον  εργασίας, το οποίο δεν νοείται χωρίς υγεία, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην εργασία.

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτομαγιά 2023- 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες,  η δύναμη των εργαζομένων, η δύναμη της εργατικής τάξης, η δύναμη της μισθωτής εργασίας χωρίς την οποία ‘γρανάζι δε γυρνά’ δεν έχει χάσει την αξία της. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση, σε αγώνα και αγωνία για την επίθεση που δέχονται και, κυρίως, για όσα θα έρθουν. Να μη συμβιβαστεί κανείς με  το λίγο, στο όνομα της όποιας κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΚ – 2019-2023: Η «Μαύρη Βίβλος» της Εκπαίδευσης!

Αναχρονισμός, ταξικότητα και βαθιά συντηρητική οπισθοδρόμηση  της Κοινωνίας και της Παιδείας! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΚ – 25/04/23 Στις 22 Απριλίου ολοκληρώθηκε η θητεία της πιο καταστροφικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μετά την μεταπολίτευση! Της Κυβέρνησης των «αρίστων» Μητσοτάκη-Κεραμέως.       Η αυτοδυναμία της ΝΔ, ως αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, σήμανε το πισωγύρισμα σε νεοφιλελεύθερες διεφθαρμένες πολιτικές, χαρακτηριστικές του δεξιού παλαιοκομματισμού.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΕΛΕ: Στο απυρόβλητο ο Γιάννης Λιγνάδης με ευθύνες Αρσάκειου και Κεραμέως

Με αφορμή την υπόθεση του φρικιαστικού bullying εις βάρος 15χρονου μαθητή του Αρσάκειου Ψυχικού από συμμαθητές του η ΟΙΕΛΕ επανέρχεται με ανακοίνωσή της στο ζήτημα του καθηγητή «φαντάσματος» Γιάννη Λιγνάδη, για την απουσία του οποίου από το εκπαιδευτικό έργο υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Μάλιστα, η Ομοσπονδία έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στη διοίκηση της ιδιοκτήτριας Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα