Εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο του Μετρό στην Καλαμαριά – Νεκρός χειριστής γερανού
Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 13-03 το απόγευμα, όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας – Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.
Χειριστής γερανού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είναι περίπου 50 ετών.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα, όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας.
Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.
Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείται καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.
Σύμφωνα με αναφορές Στο Κόκκινο, έχει ήδη ενημερωθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, και στο σημείο σπεύδουν εκπρόσωποι των τεχνικών του υπηρεσιών.
