17 Οκτώβρη: Αγώνας Διαρκείας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Κυβερνητικής Πολιτικής στην Υγεία. ΟΛΟΙ στις Απεργιακές συγκεντρώσεις σε ΟΛΗ την Ελλάδα. ΑΡΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Πινόκιο Υπουργός συνεχίζουν την εργολαβία διάλυσης και συρρίκνωσης των Δημοσίων Δομών Υγείας. Οι περιορισμένες προσλήψεις, που ΔΕΝ καλύπτουν ούτε τις ετήσιες αποχωρήσεις, η συστηματική υποχρηματοδότηση (πάρα τα ΚΑΘΟΛΙΚΑ αιτήματα των Νοσοκομείων για αύξηση των ορίων των πιστώσεων) και η ανακατανομές της φτώχειας και της μιζέριας, οι αυξήσεις έως 480% σε φάρμακα( και -400.000.000€ από τις εισφορές Υγείας από το 1% μείωση των Ασφαλιστικών εισφορών), η κατάργηση της πλήρους απασχόλησης και η άσκηση Ιδιωτικού έργου, η είσοδος Ιδιωτών στο ΕΣΥ, η «ομηρεία» χιλιάδων συμβασιούχων, οι απολύσεις χιλιάδων ΣΟΧ και η είσοδος των ακριβών Εργολάβων, οι πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ και οι κλινικές με 40 ασθενείς και μια Νοσηλεύτρια, ο Νόμος που διαλύει και Ιδιωτικοποιεί τη Ψυχική Υγεία, η εγκατάλειψη της Αθμιας και η ΑΡΝΗΣΗ της Κυβέρνησης να ΜΗΝ υλοποιήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα κλαδικά μας αιτήματα μας (ΒΑΕ- Αύξηση και επέκταση Ανθυγιεινού- Μονιμοποίηση Συμβασιούχων- κίνητρα- Διπλασιασμός Ωρομισθίου κ. α ) αποτυπώνουν πολύ καθαρά τη σημερινή κατάσταση και τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που προσέρχονται. Ενώ έχει εγκαταλείψει τη Πρόνοια σε ΜΚΟ και ΑΜΚΕ ( 2 χρόνια αναμονή για το Ανθυγιεινό, περικοπές Επιδομάτων Ευθύνης και ελάχιστες προσλήψεις) και το ΕΚΑΒ στη μοίρα του, αφού πλέον κυκλοφορούν τα λιγότερα Ασθενοφόρα, από την ίδρυση του ΕΚΑΒ. Και οι προσλήψεις ελάχιστες…
Και απαντάει στο Δίκαιο αίτημα μας για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ για να ζούμε αξιοπρεπώς από το Μισθό μας( που η αγοραστική του δύναμη είναι στο 69% του μισθού του 2009..) με ένα ΦΙΛΟΔΏΡΗΜΑ 20€ για το 2025( 12€ καθαρά..) και με την ΥΠΟΣΧΕΣΗ για αυξήσεις έως 100€/μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια(!!), όχι γιατί το ΘΕΛΕΙ αλλά γιατί υποχρεώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για Ενιαίο κατώτατο Μισθό Ιδιωτικού –Δημοσίου στα 950€. «Ξεχνάει» όμως να πει ότι ο Ιδιωτικός έχει 14 μισθούς, ενώ το Δημόσιο 12 και η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ θα συνεχίζεται. Από την άλλη, έβαλε ήδη Τίτλους Τέλους πριν ακόμα ξεκινήσει η διεκδίκηση, δηλώνοντας πολύ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί, το Αίτημα που κατατέθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για ΩΡΙΜΗ πλέον διεκδίκηση της επαναφοράς του 13-14ου Μισθού.
Και ενώ μιλάει ΠΑΝΤΟΥ για την πτώση της Ανεργίας κάτω από το 10% (9,89% η τελευταία) ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ την Εισφορά Αλληλεγγύης, όπως προβλέπεται, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των Υγειονομικών.
Απέναντι στην ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ επίθεση της Κυβέρνησης της Ν.Δ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα εργασιακά δικαιώματα και στη προσβασιμότητα των πολιτών, οφείλουμε να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού Μέτωπο για την υπεράσπιση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ για ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και για διεκδικήσουμε ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα με ΚΑΘΟΛΙΚΗ πρόσβαση και ΚΑΛΥΨΗ, που θα προσφέρει αξιόπιστες και προσβάσιμες Υπηρεσίες σε ΟΛΟΥΣ όσους το έχουν ανάγκη.
Η 17 Οκτώβρη, με ΕΥΘΥΝΗ των Σωματείων και των Υγειονομικών, θα αποτελέσει ένα σημαντικόπρώτο βήμα ανάδειξης των ζητημάτων και των ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ με κλιμάκωση και κορύφωση τη μεγάλη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Νοέμβρη. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΜΑΖΙΚΕΣ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. 15.000 εντός 3ετίας-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (Επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)- Πραγματικές αυξήσεις μισθών άμεσα 20%. Επαναφορά 13-14ου Μισθού- Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες- Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους στις δημόσιες μονάδες υγείας χωρίς περικοπές.-Όχι στην παραχώρηση υπηρεσιών στους εργολάβους και ιδιώτες. – Όχι στα Ιδιωτικά χειρουργεία με πληρωμή των ασθενών. ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ απασχόληση. ΟΧΙ στην είσοδο Ιδιωτών. Ενίσχυση της Πρόνοιας(με προσλήψεις-Οργανισμούς, Ανθυγιεινό) και ΕΚΑΒ (προσλήψεις- ασθενοφόρα ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ- ΟΧΙ στα Ιδιωτικά)
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ- ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΕΚΑΒ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
