ΟΕΝΓΕ: Το “επιτελικό” κράτος μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά για τα κέρδη μεγάλων ομίλων

Την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις του επιτελικού κράτους καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σχολιάζοντας το γεγονός ότι η φωτιά έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημόσιες μονάδες υγείας, όπως το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και το Θριάσιο νοσοκομείο.

Για ένα κράτος που “μπορεί να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και γρήγορα για να εξασφαλίζει τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και να προωθεί πρότζεκτς αλλά παραμένει προκλητικά αδιάφορο και ανίκανο στην προστασία των λαϊκών αναγκών“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

“Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους συναδέλφους υγειονομικούς του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης και των άλλων νοσοκομείων (Καβάλας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης) καθώς και στους συναδέλφους υγειονομικούς του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τη δύσκολη μάχη που δίνουν τα τελευταία 24 ώρα στο πλευρό των ασθενών τους.

Νιώθουμε συντετριμμένοι για τον χαμό των 18 ξεριζωμένων, από τον πόλεμο, τη προσφυγιά, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση συνανθρώπων μας, ανάμεσα τους 2 μικρά παιδιά που απανθρακώθηκαν στο Δάσος της Δαδιάς. Εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του βιοπαλαιστή που έχασε τη ζωή του για να προστατεύσει το βιός του.

Πηγή: http://www.rosa.gr