«Αθήνα 9.84»: Μπακογιάννης, Μυτιληναίου οδηγούν στην έξοδο εργαζόμενους -Σενάρια & για ιδιωτικοποίηση

Μαζικές αποχωρήσεις παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων, «Αθήνα 9.84». Ήδη, σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του aftodioikisi.gr έχουν αποχωρήσει μέσω κινητικότητας περισσότερα 4 στελέχη του σταθμού (ανάμεσα τους και η διευθύντρια του Λογιστηρίου). Ενώ το επόμενο διάστημα πρόκειται να βρεθεί εκτός Αθήνα 9.84 μέσω κινητικότητας, παραίτησης αλλά και συνταξιοδότησης διψήφιος αριθμός δημοσιογράφων και διοικητικών.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, ακόμη και υπάλληλοι του Δήμου δεν δέχονται να μετατεθούν στον 9.84, ο οποίος απασχολεί 130 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 72 είναι δημοσιογράφοι.

Οι εν λόγω αποχωρήσεις οφείλονται σε τρεις, κυρίως, λόγους:

-Στην σοβαρή επιδείνωση του εργασιακού κλίματος, από τότε που ανέλαβε γενική διευθύντρια η  Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Τελευταίο «χτύπημα» ο νέος εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας (φωτο) που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΕΡΑ, σύμφωνα με τον οποίο, μεταξύ άλλων, δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση του Σταθμού για αξιολόγηση του προσωπικού αλλά και τη «συμμόρφωση στις αποφάσεις της», μέσω ίδρυσης Γραφείου Εσωτερικού Ελέγχου.

-Στο γεγονός ότι ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός εμφανίζει, πλέον, μηδενική ακροαματικότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες διμηνιαίες ακροαματικότητες της MRB και της Global Link, (28/11/2022 -05/2/2023), ο ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου Αθηναίων εμφανίζει σχεδόν μηδενική ακροαματικότητα! Συγκεκριμένα, ο «Αθήνα 9.84», καταγράφει για πρώτη φορά στη ιστορία του ακροαματικότητα 0,5%, χάνοντας μάλιστα σε σχέση με το προηγούμενο δίμηνο σχεδόν 0,4%, δηλαδή, σχεδόν τους μισούς ακροατές του (0,9% το δίμηνο 3/10/2022 έως τις 27/11/2022). Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που είχε πραγματοποιηθεί μέτρηση για την ακροαματικότητα του «Αθήνα 9.84» ήταν το 2016 επί δημαρχίας Γ. Καμίνη και διεύθυνση Τ. Καμπύλη. Τότε ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας είχε μετρηθεί στο 1,2 -1,3%.

-Στα σενάρια που κυκλοφορούν είτε για την μετατροπή του «Αθήνα 9.84» σε μουσικό και διαδικτυακό σταθμό, είτε ακόμη και για την μετατροπή του σε ΑΕ, με στόχο την ιδιωτικοποίησή του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

Πηγή : Aftodioikisi.gr