ΕΑΕΚ- Απόπειρα  εκφοβισμού των εργαζομένων στο Δημόσιο ώστε να μην συμμετέχουν στην απεργία της 8ης Μάρτη από το ΥΠΕΣ.

H EAEK στην ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει απόπειρα  εκφοβισμού των εργαζομένων στο Δημόσιο ώστε να μην συμμετέχουν στην απεργία της 8ης Μάρτη προχώρησε το ΥΠΕΣ.

Μια μέρα πριν την απεργία της 8ης Μάρτη το ΥΠΕΣ και συγκεκριμένα το Τμήμα Πειθαρχικής Ευθύνης και Δεοντολογίας του ΥΠΕΣ με έγγραφό απαίτησε από όλα τα Υπουργεία και τις Διευθύνσεις Προσωπικού τους, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Ανεξάρτητες Αρχές να στείλουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 13η Μαρτίου «τον αριθμό και το ποσοστό των απεργούντων υπαλλήλων.

Με το εν λόγω έγγραφο αποπειράται η ηγεσία του ΥΠΕΣ να καταστήσει, αφενός, το απεργιακό δικαίωμα ζήτημα «πειθαρχικής ευθύνης και δεοντολογίας»  και συνδέσει αφετέρου τη συμμετοχή στην απεργία με  την ανάγκη «να υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία προς επαναξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών».

Ειδικά όταν πρόκειται για την Κυβέρνηση της ΝΔ που συστηματικά επιχειρεί την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Πότε με τη ποινικοποίηση του δικαιώματος του συνέρχεσθε πότε με τη προσπάθεια να καταργηθεί το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες μέσω του Ν.4808(γνωστού και ως Ν Χατζηδάκη)

Ενημερώνουμε  τον κο Βορίδη πως η απόπειρα να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να μη συμμετέχουν στη μεγάλη απεργία της 8ης Μάρτη, έπεσε στο κενό, κάτι που το μαρτυρούν  άλλωστε οι πρωτοφανείς σε όγκο συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και των Νομαρχιακών Τμημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Κάτι που θα συμβεί άλλωστε και στη νέα απεργία στις 16 Μάρτη καθώς και στον τυφώνα των κινητοποιήσεων που έρχονται για να τους σαρώσουν.