ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας- Κήρυξη στάσης εργασίας Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ , κηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 15/12/2022 για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού ωραρίου, από τις 8:00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ., για να διευκολύνει τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεκπαιδευτική απεργία και τις κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει, για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ..

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε των αγώνα μας!

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη γιατί δεν πάει άλλο! ·

Απεργούμε για αξιοπρεπείς μισθούς που να ανταποκρίνονται στο πολύπλευρο και δύσκολο έργο που παρέχουμε όλο το ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ειδική και γενική αγωγή, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην τεράστια ακρίβεια που υπάρχει ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας, να επανέλθουν οι περικοπές που έχουν γίνει εδώ και 12 χρόνια, καθώς οι αυξήσεις και ο πληθωρισμός έχουν πιάσει ταβάνι και είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε σε υποχρεώσεις με μισθούς πείνας!

Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων ΕΕΠ και ΕΒΠ χωρίς προϋποθέσεις που τίθενται την τελευταία στιγμή και προσπαθούν να εκβιάσουν την επιβολή της αξιολόγησης για την οποία είναι αντίθετος όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Απεργούμε γιατί διεκδικούμε την αναβάθμιση του παιδαγωγικού και υποστηρικτικού μας ρόλου σε ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Διεκδικούμε:

  • · Αύξηση μισθών κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και σε όλα τα υπόλοιπα · Άμεση καταβολή 13 & 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο 2022.
  • Μόνιμο και σταθερό ΕΕΠ & ΕΒΠ σε όλη τη χώρα σε ειδική και γενική εκπαίδευση!
  • Άμεση λύση όλων των εργασιακών ζητημάτων (συστηματική και σταθερή εκπαίδευση όλων, υλικά, κοινά εργαλεία και πρωτόκολλά, κατάλληλες κτιριακές υποδομές για όλα τα σχολεία) για όλο το ΕΕΠ και ΕΒΠ.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων χωρίς καμία προϋπόθεση.

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

Κανένα σχολείο και ΚΕΔΑΣΥ να μην ανοίξει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ