Εργαζόμενοι Καραμανδανείου: SOS για τη λειτουργία μαγνητικού τομογράφου

«Το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου όχι μόνον δεν έχει προχωρήσει αλλά κινδυνεύει να χαθεί και η προσφορά από την εταιρεία» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα- Σωματείο Εργαζομένων Καραμανδανείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εγκατάσταση και λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο.

«Το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου όχι μόνον δεν έχει προχωρήσει αλλά κινδυνεύει να χαθεί και η προσφορά από την εταιρεία» επισημαίνουν μεταξύ άλλων.

Πριν από μερικούς μήνες ακούσαμε πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για το Νοσοκομείο μας και μάλιστα από τα χείλη του Υπουργού Υγείας, ότι όχι μόνο δεν θα παύσει η λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά θα αναβαθμιστεί κιόλας σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από το μείζον θέμα των Αναισθησιολόγων, το δεύτερο εξίσου σημαντικό θέμα είναι η εγκατάσταση και η λειτουργία  του μαγνητικού τομογράφου, το οποίο μάλλον έχει ‘’ξεχαστεί’’. Υπενθυμίζουμε και την δια ζώσης συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου και Δήμαρχου Πατρέων  κ. Πελετίδη και των λοιπών μελών του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα στο γραφείο της, κατά την οποία είχε τεθεί  το θέμα του μαγνητικού τομογράφου στο τραπέζι των συζητήσεων. Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις που υποτίθεται ότι θα  μας έδινε για το θέμα αυτό.

Όχι άλλες φρούδες υποσχέσεις και δεσμεύσεις που προφανώς γίνονται για το θεαθήναι. Το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου όχι μόνον δεν έχει προχωρήσει αλλά κινδυνεύει να χαθεί και η προσφορά από την εταιρεία. Απαιτούμε απαντήσεις για ποιόν λόγο έχει μείνει στάσιμο το θέμα αυτό. Και ιδιαίτερα τώρα με τη νέα νομοθεσία που έγκειται το θέμα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της  6ης ΥΠΕ. Υποτίθεται ότι οι διαδικασίες θα προχωρούσαν με ταχύ ρυθμό αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Για ποιον λόγο δεν χορηγεί η 6η ΥΠΕ την περιβόητη έγκριση σκοπιμότητας που αναμένουμε τόσους μήνες ; Γιατί δεν εγκρίνει την χρηματοδότηση  που πλέον το όριό της έγκειται στην αρμοδιότητά της;

Αναρωτιόμαστε μήπως υπάρχουν άλλα σχέδια για το Καραμανδάνειο τελικά.

Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα στην καθυστέρηση.

Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ – ΕΙΝΑ

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr