Ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ η τιμή της βενζίνης!

Ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ οδεύει η μέση τιμή της βενζίνης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκο Παπαγεωργίου. Ενώπιον αυτού του δυσάρεστου φαινομένου που δεν λέει να «καταλαγιάσει», η κυβέρνηση αναζητά λύσεις και κυρίως το δημοσιονομικό χώρο που θα της επιτρέψει να λάβει άμεσα μέτρα. 

Η επέκταση της επιδότηση των  40 ευρώ, του λεγόμενου Fuel Pass θεωρείται σχεδόν σίγουρη, ενώ στα υπόψη των ιθυνόντων του οικονομικού επιτελείο βρίσκεται ξανά η μείωση του εξαιρετικά υψηλού φόρου κατανάλωσης, έρχεται πλέον στο τραπέζι των κυβερνητικών συζητήσεων.

Σ’ ό,τι αφορά στην τιμή της αμόλυβδης, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων έκανε μαύρες προβλέψεις. «Ξεκίνησε ένα νέο κύμα ανατιμήσεων και θα πρέπει να δούμε και τις τιμές στα διυλιστήρια για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Σήμερα τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε την αμόλυβδη 2,16 ευρώ και 1,70 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Σε αυτό θα πρέπει να υπολογίσουμε ένα 10% που πρέπει να κερδίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι μαζί, δηλαδή η εταιρεία, το πρατήριο κι ο μεταφορέας. Άρα η τιμή θα πρέπει να είναι για τον καταναλωτή στα 2,36 για την αμόλυβδη», είπε ο κ. Παπαγεωργίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

πηγή: https://www.sofokleousin.gr/