Χωρίς σχολικά γεύματα στη Λέσβο… πάλι

Ξεκίνησαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και κόβονται μέχρι νεωτέρας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και οι σχολικές μονάδες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα σίτισης ενημερώθηκαν ότι από την προσεχή Δευτέρα δεν θα μοιράζονται-μέχρι νεωτέρας-σχολικά γεύματα!

Η αιτιολόγηση της διακοπής, στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων, είναι η αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τις συμβάσεις με τους προμηθευτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ όταν γίνει γνωστή, θα ακολουθήσει νέα διαδικασία σύμβασης σύμφωνα με το νόμο, δηλαδή είναι αόριστο πότε θα επανέλθουν. Και τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ ήδη το υπουργείο Παιδείας είχε καθυστερήσει τη διαδικασία και τα σχολικά γεύματα στη Λέσβο ξεκίνησαν στις 22 Δεκεμβρίου 2021, λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Θυμίζουμε ότι στη Λέσβο σύμφωνα με την υπουργική απόφαση έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων συνολικά 21 Δημοτικά Σχολεία, τρία της Δυτικής Λέσβου και 18 του Δήμου Μυτιλήνης:

Δήμος Μυτιλήνης: 1ο Δημοτικό Μυτιλήνης, 2ο Δημοτικό Μυτιλήνης, 8ο Δημοτικό Μυτιλήνης, 10ο Μυτιλήνης, Ειδικό Σχολείο, 1ο Πλωμαρίου, 3ο Πλωμαρίου, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τρίτους, Λουτροπόλεως Θερμής, Λουτρών, Μεγαλοχωρίου, Μόριας, Νέων Κυδωνιών, Παμφίλων, Παναγιούδας, Περάματος, Πηγής και Πλαγιάς.

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Δημοτικό Σχολείο Βρίσας, Δημοτικό Σχολείο Μήθυμνας και Δημοτικό Σχολείο Σκαμνιάς.

πηγή: stonisi.gr