Νομοθετικό έργο Μητσοτάκη-Ν.Δ.

του Θοδωρή Μπαλτά

Αν η κατάσταση με τη Ν.Δ. δεν ήταν τραγική για τη δημόσια υγεία, εκπαίδευση, εργασία, ασφάλιση, θα είχαν …γέλιο, πολύ γέλιο οι τίτλοι των νομοσχεδίων που έχουν εισαχθεί κατά καιρούς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη -Ν.Δ. Κάποια παραδείγματα :

📌Παιδεία , Τίτλοι: • «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»• «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».• «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».1. «Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός των σχολείων» η αύξηση των μαθητών ανα τμήμα –εν μέσω μάλιστα της πανδημίας- 2. «Ακαδημαϊκή ελευθερία» η ελάχιστη βάση που άφησε εκτός δημόσιου πανεπιστημίου 30 χιλιάδες νέους και νέες, 3. «Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος» η εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία, 4. «Αξιολόγηση» το κόψιμο της χρηματοδότησης των πανεπιστήμιων 5. «Εκσυγχρονισμός και αξιολόγηση» η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών με την «αξιολόγηση» και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις υποβαθμίσεις σχολείων, 6. «Αναβάθμιση» η μηδενική στήριξη σε τεχνολογικό εξοπλισμό σχολείων και εκπαιδευτικών, 7. «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση» το κόψιμο της κοινωνιολογίας ως μάθημα8. «Αναβάθμιση» η Τράπεζα θεμάτων

📌Υγεία και ασφάλιση • « Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για χάρη των funds• «Συνένωση δυνάμεων» βαπτίζουν το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων.• «Εκσυγχρονισμός» η μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία εν μέσω μάλιστα πανδημίας!

📌Εργασία • «Προστασία της εργασίας» ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος που καταργεί στην πράξη την απεργία, το οχτάωρο, επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας! • «Διευθέτηση» του χρόνου εργασίας η κατάργηση του οχτάωρου.

Υ.Γ. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι …για γέλιο, αλλά για οργή! Οργή που πρέπει να γίνει βούληση και απόφαση αγώνα και πολιτικής στάσης για την ανατροπή της πιο ανάλγητης δεξιάς!