Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Διοίκηση και ΔΑΚΕ ανοίγουν το δρόμο για Εργολάβους και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία(!!).

Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις με γοργούς ρυθμούς προχωρούν στην επάνοδο των Εργολάβων στα Νοσοκομεία. Ήδη στη Καθαριότητα, Φύλαξη και Σίτιση, με τις γνωστές μεθοδεύσεις, τις κοροιδίες και τις παλλινωδίες με τη σχετική παράταση των Ατομικών συμβάσεων έως 31/3/2022 ή μέχρι την ολοκλήρωση των Διαγωνισμών που είναι ήδη σε εξέλιξη για την επαναφορά των Εργολάβων.

Σε κάποια Νοσοκομεία, οι Διοικήσεις με “παρότρυνση” Υπηρεσιακών Στελεχών που λειτουργούν ως λαγοί (και όλως τυχαία είναι Στελεχη της ΔΑΚΕ…) πλέον το θέμα των Εργολάβων το έχουν περάσει σε άλλη “πίστα” όσο αφορά τις Ιδιωτικοποιήσεις.

Στο Σισμανόγλειο, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας( και Πρόεδρος της τοπικής ΔΑΚΕ…) με έγγραφο του προς την Διοίκηση, που έφερε στην επιφάνεια η Εφημερίδα των Συντακτών, προτείνει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την Αναστολή Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ( 15 άτομα συνολικά) να καλυφθούν “ με Εξωτερικό Συνεργάτη ( δηλαδή Εργολάβο..) με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου” (!!).

Έτσι, μετά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που πλέον ξαναγυρίζουν οι Εργολάβοι, με μικρά βήματα ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση των Εργολάβων και σε άλλες Υπηρεσίες που μέχρι τώρα θεωρούνταν «Άβατο». Ήδη σε αρκετά Νοσοκομεία υπάρχει είσοδος Εργολάβων πλέον και στη Διοικητική Υπηρεσία, σε γραφεία και Τμήματα.

Το βήμα στο Σισμανόγλειο δεν είναι «μετέωρο» αλλά όπως φαίνεται αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την είσοδο των Εργολάβων και στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν τα σχέδια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Διοίκησης και να κλείσουν το δρόμο στην είσοδο Εργολάβων στις Υπηρεσίες των Νοσοκομείων.

Θεωρούμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ ΧΘΕΣ θα καταδικάσει τις σχετικές προτάσεις και να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της σχετικής πρότασης.

Όχι τίποτα άλλο αλλά για να διαπιστώνουν οι Εργαζόμενοι ποιοί είναι κατά των Εργολάβων «λόγο και έργο» και ποιοι μόνο στα λόγια.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΌ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Υ.Γ : Η πρόταση έγινε, ενώ το Σωματείο βρίσκεται σε εκλογικές διαδικασίες. Ελπίζουμε στα σχέδια που προωθούν Διοίκηση, Υπηρεσία και ΔΑΚΕ την απάντηση να την δώσουν οι Εργαζόμενοι με την ψήφο τους, καταδικάζοντας την είσοδο Εργολάβων στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και όσους την στηρίζουν.