Ξεπούλημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα 

Με κοινή τους ανακοίνωση 4  συνδικαλιστικές  παρατάξεις  στον ΕΦΚΑ καταγγέλλουν το ξεπούλημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα

Οι πρόσφατες εφιαλτικές εξαγγελίες των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για το μέλλον του ΕΦΚΑ και της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης έρχονται ως φυσική συνέχεια των ρυθμίσεων που προηγήθηκαν, και αφορούσαν  την εμπλοκή των ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων.

Οι εξαγγελίες αυτές για τον ΕΦΚΑ προβλέπουν:

Την επιλογή για τις θέσεις Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, με τριετείς συμβάσεις, εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και με παχυλές αμοιβές για τακτοποίηση ημετέρων . Μια ρύθμιση που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και τον δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Να σημειώσουμε μόνο, ότι εδώ και δυο χρόνια ο ΕΦΚΑ χρυσοπληρώνει 6  μάνατζερ,  με τα αποτελέσματα που όλοι καθημερινά βιώνουμε.

Την ανάθεση σύνταξης νέου οργανογράμματος σε ιδιώτες,   το οποίο  θα προβλέπει απεριόριστές αρμοδιότητες στον Διοικητή που δεν θα υπόκειται πλέον σε κανέναν έλεγχο. Θα προβλέπει ταυτόχρονα την περικοπή δομών και την απόσχιση ολόκληρων οργανικών μονάδων, όπως των πληροφορικών συστημάτων,  που θα μπορούν  να παραχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρίες.

Την κατάργηση συμμετοχής  των εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια

 – Ένα «ευέλικτο» σύστημα προμηθειών για να μπορεί ο ΕΦΚΑ να απευθύνεται μόνο σε ημέτερους προμηθευτές και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του φορέα μέσω «εταιρείας ειδικού σκοπού».

Οι προθέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να ιδιωτικοποιήσουν τον σκληρό και στενό πυρήνα των αρμοδιοτήτων του κράτους και για τον λόγο αυτό  οι προθέσεις της αυτές  αφορούν συνολικά το δημόσιο και όχι μόνο τον ΕΦΚΑ.

Μπορούμε  να δούμε πλέον  ολοκάθαρα τους  πραγματικούς  στόχους του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  Οι ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ  να ιδιωτικοποιήσει  αρμοδιότητες του ΕΦΚΑ αφορούν  το σύνολο της κοινωνίας και αποσκοπούν  στο ξεπούλημα του στενού πυρήνα του δημοσίου στο σύνολό του, στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το χρέος να μην ψηφιστούν ποτέ αυτές οι διατάξεις ανήκει σε όλη την ενεργή κοινωνία, σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  μισθωτών, ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σε όλους τους εργαζόμενους.

Πολύπλευρος και δυναμικός αγώνας μέχρι τα σχέδια αυτά να πάνε εκεί που τους αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Καλούμε όλους τους συλλόγους του ΕΦΚΑ, τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ, όλους τους  συναδέλφους μας  καθώς και την ΑΔΕΔΥ σε έναν ανυποχώρητο και πολύπλευρο αγώνα με απεργίες, καταλήψεις, συλλαλητήρια για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την ακύρωση στην πράξη αυτών των καταστροφικών κυβερνητικών προθέσεων για την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τη  δουλειά μας.  

Οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά και ουσιαστικά με όλες τις οργανώσεις συνταξιούχων  που θα στρατευτούν σε αυτό τον αγώνα ανατροπής του ξεπουλήματος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.         

Τα αποτρόπαια αυτά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη πρέπει να φροντίσουμε   να γίνουν ο εφιάλτης τους.

Παλεύουμε για δημόσιο  καθολικό σύστημα  κοινωνικής ασφάλισης.

ΟΙ  4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Σ.Ε.Κ.) 

-ΕΑΣΠ

-ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

-ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ