ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων &εργαζομένων ΥπΑΑΤ – Το Πολυτεχνείο Ζει και θα Ζει

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων & εργαζομένων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της 17η Νοέμβρη, για το Πολυτεχνείο και τα 48 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

48 χρόνια μετά την εξέγερση φοιτητών και λαού στο Πολυτεχνείο, μια εξέγερση που ήταν οδηγός για την πτώση της χουντικής τυραννίας, το μήνυμα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», μήνυμα αγώνα και αντίστασης παραμένει επίκαιρο και μας καλεί στους αγώνες του σήμερα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στους αγώνες για την υπεράσπιση των μισθών μας, της εργασίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, στους αγώνες για την ελευθερία και τη μόρφωση των παιδιών μας, στους αγώνες ενάντια στη φτωχοποίηση, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις και το διχασμό, στους αγώνες για την ενίσχυση των νοσοκομείων, των σχολείων, των πανεπιστημίων και συνολικά του δημοσίου στην υπηρεσία του λαού και της κοινωνίας.

Σήμερα μπορεί να μην έχουμε απέναντί μας μια χουντική κυβέρνηση αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε νέες προκλήσεις και κινδύνους. Βρισκόμαστε μπροστά στην εποχή της «κανονικότητας» της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Ν.Δ. όπου στραγγαλίζονται πολιτικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα, όπου η αντισυνταγματική νομιμότητα της αυθαίρετης διαχειριζόμενης βίας για χάρη της υπερσυντηρητικής εξουσίας μετατρέπεται σε μια καταστροφική αρχή που δεν θα σταματήσει μέχρι να εξαλείψει την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Απέναντι σε αυτή τη τραγική κατάσταση της ανελεύθερης δημοκρατίας και του εκφασισμού της κοινωνίας, στην οποία οδηγεί τη Χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. απαντάμε ότι:

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ζει γιατί η αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, ο άνθρωπος τελικά βρέθηκαν πάνω από τον φόβο, πάνω από εκτελέσεις, φυλακίσεις, εξορίες. Αποτελεί το Πολυτεχνείο την καρδιά της Ελλάδας των νέων, μιας Ελλάδας που δεν υποτάσσεται, αλλά αντιστέκεται και διεκδικεί.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα, στους νεκρούς και τραυματίες, του τότε και του σήμερα, σε όσους με το παράδειγμα ζωής και την ίδια τους τη ζωή ανέβασαν την τιμή αυτού του τόπου και του λαού ψηλά, πολύ ψηλά, τόσο που να μην τον τρομάζουν ούτε να υποκύπτουν στον φασισμό και σε πολιτικές καταστολής και φόβου.

Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω η 17η Νοέμβρη, ζήτω οι αγώνες για δουλειά, μόρφωση, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και πορείες κατά τόπους την Τετάρτη 17 Νοέμβρη.