ΑΡΜΑ: Όλοι στη Κινητοποίηση 15/11- Επέκταση-Διπλασιασμός του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

Άμεση Νομοθέτηση- Επέκταση-Διπλασιασμός- ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Όλοι στη Κινητοποίηση 15/11.

Παρά τις διαβεβαιώσεις «κύκλων» των αρμοδίων Υπουργείων  και των γνωστών «προθύμων» δεν έχει κατατεθεί μέχρι 14/11 σχετική τροπολογία παράτασης, παρά το Νομοθετικό κενό από 31/10/2021. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της απαξίωσης και του εμπαιγμού της Κυβέρνησης απέναντι στους Υγειονομικούς, είναι ότι ΟΛΕΣ η μέχρι τώρα παρατάσεις (4 στον αριθμό, αυτή είναι η 5…) είναι όλες εκπρόθεσμες, με αναδρομική ισχύ. Ήδη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλές Υπηρεσίες Δήμων προχώρησαν στη περικοπή του Ανθυγιεινού στους δικαιούχους από τη Μισθοδοσία Νοεμβρίου, με ορατό το κίνδυνο να γίνει και στη Μισθοδοσία Δεκεμβρίου εάν δεν ψηφιστεί σχετική τροπολογία έως 18/11.

Η θεσμοθετημένη καθυστέρηση της Κυβέρνησης για τη παράταση χορήγησης του Ανθυγιεινού, έρχεται την ώρα που σύμφωνα με σχετικές διαρροές στο Τύπο και σε  site, η Επιτροπή που είχε οριστεί για τη «μεταρρύθμιση» του Ανθυγιεινού Επιδόματος από το Υπουργείο Οικονομικών (Απρίλιο 2020) έχει ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ το Πόρισμα της, το οποίο ήδη έχει κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να δώσει το Πόρισμα στην ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου που αφορά το Ανθυγιεινό Επίδομα, επέλεξε το δρόμο των επιλεκτικών «διαρροών» προκαλώντας την οργή και το θυμό των εργαζομένων. Με βασική Θέση τη «Δημοσιονομική Ουδετερότητα» των επικείμενων αλλαγών, προτείνονται Σενάρια (1ο-2ο ),  ανακατανομές μεταξύ παλαιών δικαιούχων και νέων, Πίνακες που βαθμολογούν(;)  ειδικότητες που προκαλούν ερωτηματικά και έντονες αντιδράσεις.  Ήδη σε χώρους όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας( εάν θα ισχύσουν…) προβλέπονται μεγάλες αλλαγές στον αριθμό των δικαιούχων και στο ύψος του Επιδόματος, με τις αλλαγές να έχουν αρνητικό πρόσημο.

Απέναντι στις μεθοδεύσεις και τα σχέδια της Κυβέρνησης για τη «μεταρρύθμιση» του Ανθυγιεινού Επιδόματος, οι εργαζόμενοι οφείλουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

ΑΜΕΣΑ κατάθεση σχετικής τροπολογίας για συνέχιση της χορήγησης του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

Να ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Πόρισμα της Επιτροπής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Διπλασιασμό του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε όλες τις Κατηγορίες

Επέκταση και Ένταξη νέων Ειδικοτήτων και Εργαζομένων στο Ανθυγιεινό Επίδομα

Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στη Κυβερνητική  «ομηρεία» των παρατάσεων. ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ .

ΟΛΟΙ στη Κινητοποίηση 15/11. Στάση Εργασίας 12:00-15:00 Συγκέντρωση 13:00 Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!.