Όσο ο εργασιακός εκφοβισμός κλιμακώνεται, η αλληλεγγύη μας δυναμώνει!

Με κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις Αγωνιστική Συνεργασία και Πρωτοβουλία ΥΠΕΣ απαντούν στον εργασιακό εκφοβισμό που έχει επιλέξει η Υπηρεσιακή Γραμματέας του ΥΠΕΣ δηλώνοντας ότι οι διωκόμενοι συνάδελφοι τους έχουν την συμπαράστασή τους, την οποία θα κλιμακώσουν περαιτέρω.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ο εργασιακός εκφοβισμός που αποτελεί την προσφιλή μέθοδο διοίκησης που έχει επιλέξει η Υπηρεσιακή Γραμματέας κα Βαλατσού, κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Μετά τα όσα έχουν καταγγείλει ενυπόγραφα οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Διεύθυνση Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικών, προφανώς ως απάντηση στην ανυποχώρητη, αξιοπρεπή και γενναία στάση τους, η Υπηρεσιακή Γραμματέας αντέδρασε καλώντας σε απολογία δύο από τους ιεραρχικά προϊσταμένους. Ξεκάθαρος σκοπός της κίνησης αυτής δεν είναι η …τήρηση της νομιμότητας, έννοια με την οποία η Υπηρεσιακή Γραμματέας φαίνεται να έχει πολύ επιλεκτική σχέση, αλλά η τρομοκράτηση τόσο των ίδιων των συναδέλφων που στοχοποιούνται ατομικά, όσο και του συνόλου του προσωπικού. Δηλαδή, στα πρότυπα άλλων εποχών και καθεστώτων, επιχειρείται να χρησιμεύσουν οι σήμερα διωκόμενοι συνάδελφοι ως παράδειγμα προς αποφυγή, ώστε να εξασφαλισθεί ότι όλοι μας θα σκύψουμε το κεφάλι στην …αυτής μεγαλειότητα.

Η εξέλιξη αυτή ίσως να είχε αποτραπεί αν η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας (ΔΑΚΕ), γράφοντας στα παλιότερα των παπουτσιών της τις ομόφωνες αποφάσεις επί του ζητήματος  και αδιαφορώντας για τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Προμηθειών (και όχι μόνο..), δεν είχε αδρανήσει πλήρως.

Αυτονόητα οι διωκόμενοι συνάδελφοι έχουν την συμπαράστασή μας, την οποία θα κλιμακώσουμε περαιτέρω.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ήτοι οι κ.κ. Βορίδης και Πέτσας, δεν μπορούν πλέον να παριστάνουν ότι «απλώς κυβερνούν»! Είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι για τις αυθαιρεσίες της εκλεκτής τους, η οποία ούτως ή άλλως δηλώνει urbi et orbi ότι θα κάνει ό,τι θέλει, διότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους. Ας γνωρίζουν, και η Υπηρεσιακή Γραμματέας και οι πολιτικοί της πάτρωνες, ότι δεν φτάσαμε να γιορτάζουμε 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας με βάση το δόγμα «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω»! Οι υπάλληλοι του Υπουργείου, που κάποτε είχε επικεφαλής “μινίστρο των Εσωτερικών” τον Γρηγόριο Δικαίο Παπαφλέσσα, έχουν και την αρετή και την τόλμη που απαιτεί η ελευθερία.