Ο Μητσοτάκης καλεί πολίτες και καταστηματάρχες να γίνουν «αστυνόμοι της υγείας»!

Ο πρωθυπουργός που εν μέσω πανδημίας έκανε μόνο προσλήψεις αστυνομικών, ζητά τώρα από πολίτες κι επιχειρηματίες να κάνουν ελέγχους.


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού έκανε προσλήψεις αστυνομικών, σήμερα ανέθεσε τους ελέγχους ελέγχους για τα νέα μέτρα στους πολίτες και τους επιχειρηματίες της εστίασης, ξετυλίγοντας το όραμά του για μία αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.

Ομολογώντας ότι η υγειονομική κατάσταση της χώρας έχει ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός κάλεσε πολίτες και επιχειρηματίες να πάρουν στα χέρια τους τη δημόσια υγεία και να ελέγχουν την τήρηση των νέων μέτρων.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε αφότου είχαν ξεσπάσει σφοδρές αντιδράσεις με  εκπροσώπους των φορέων του εμπορίου και της εστίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετακύλισε για ακόμη μία φορά την ευθύνη από την κυβέρνηση στους πολίτες και τους επιχειρηματίες, όχι μόνο για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων!

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Νομίζω ότι όλοι δεχόμαστε ότι δεν μπορεί σε κάθε κατάστημα ή σε κάθε cafe να υπάρχει και από ένας ελεγκτής όσο εξαιρετική δουλειά και αν κάνει η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπώς η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια. Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας».

Πηγή: http://www.rosa.gr