Μήνυμα των απεργών ναυτεργατών της COSCO στα πληρώματα των πλοίων που περιμένουν να ξεφορτώσουν στον Πειραιά

Οι απεργοί μέσα από τον ασύρματο καλούν τους συναδέλφους τους στα πλοία να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για αξιοπρεπή και ασφαλή δουλειά.Tο μήνυμα που εξέπεμψαν ανέφερε: «Προς όλα τα πλοία που περιμένουν στη ράδα του Πειραιά για operation στο λιμάνι της COSCO. Οι απεργοί εργάτες του λιμανιού απευθυνόμαστε σε σας. Πριν έξι μέρες ένας συνάδελφος μας σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα ενώ εκτελούσε βάρδια.

Το δυστύχημα συνέβη εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Απεργούμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά, για μέτρα ασφαλείας και ΣΣΕ. Η αλληλεγγύη σας είναι ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος στον αγώνα μας. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους». Τα πληρώματα των πλοίων ανταποκρίθηκαν με μηνύματα στις δικές τους γλώσσες. Παράλληλα σήμερα το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής σε μια κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών, μαγείρεψε εκατοντάδες μερίδες φαγητού για τους απεργούς!

Όλος ο λαός στην Ελλάδα, και όπως φαίνεται και οι εργάτες στο εξωτερικό στηρίζουν τους απεργούς της COSCO.

Επ ουδενί δεν φοβόμαστε, μπρος σε ένα πολυεθνικό μεγαθήριο. Ίσα – Ίσα, με πείσμα και αγώνα οι εργάτες θα δείξουν στην πράξη σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους πως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς…Θα δουλεύουμε και θα ζούμε με αξιοπρέπεια! Ανατρέπουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Πηγή: 902.gr