Την Κεραμέως δεν θα την «ανασχηματίσει» ο Μητσοτάκης, αλλά οι εκπαιδευτικοί και ο ελληνικός λαός

του Θοδωρή Μπαλτά

Ακλόνητη» η κ. Κεραμέως στη θέση της , το «έτερον εγώ» του Μητσοτάκη! των ιδιωτικών συμφερόντων στις πλάτες της δημόσιας εκπαίδευσης, για μια εκπαίδευση «επιχείρηση» με πελάτες τους μαθητές, με ελεγχόμενους υποβαθμισμένους εκπαιδευτικούς σε ένα «φθηνό» δημόσιο σχολείο.

Δικαιώθηκε με την παραμονή της στο υπουργείο, αφού ήταν εκείνη η υπουργός που μεταξύ άλλων έφερε σε πέρας την «υψηλή» πολιτική του Μητσοτάκη:

  • Αύξηση των μαθητών ανά τμήμα από 22 στους 25! (εν μέσω μάλιστα της πανδημίας)
  • Καθάρισε για τους σχολάρχες επιχειρηματίες των ιδιωτικών κολεγίων εξομοιώντας τους τίτλους σχολών-κολεγίων με τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων
  • Δικαίωσε τον Μητσοτάκη που θέλει τους μαθητές πελάτες, καθώς χιλιάδες μαθητές τους έκοψε από το δημόσιο πανεπιστήμιο για να τους δώσει στην κερδοφορία των ιδιωτικών Σχολών και Κολεγίων!
  • Υπηρέτησε την ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μητσοτάκη στην εκπαίδευση για έλεγχο, τάξις, επόπτες, επιτήρηση, διοικητισμό με χιλιάδες επιθεωρητές-αξιολογητές, μετατρέποντας ακόμα και τους διευθυντές των σχολείων από συνεργάτες σε «αξιολογητές»! Ανοίγει τον δρόμο να κάνει και στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση αυτό που έκανε στα πανεπιστήμια! Σύνδεση της κρατικής χρηματοδότησης με την αξιολόγηση-επιθεωρητισμό…έτσι γιατί όλα τα σχολεία δεν μπορεί να είναι ίσα μεταξύ τους, ούτε τα παιδιά να έχουν ίδια και ίση αντιμετώπιση σε μια ιδεολογία «κατάταξης» και διαχωρισμού, προς τέρψιν της άποψης του Μητσοτάκη, ότι «μια κοινωνία χωρίς ανισότητες είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση! »
  • «Πετυχημένη» στον ρόλο της για φθηνό σχολείο, ακόμα και μέσα στην πανδημία, με μειωμένο τον προϋπολογισμό για την παιδεία, με προσωπικό καθαριότητας σε 3ωρες συμβάσεις!

Τελικά δεν θα την «ανασχηματίσει» ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά οι εκπαιδευτικοί και ο ελληνικός λαός…και μάλλον σύντομα!