Κάτι τρέχει με τον Άκη…

Γιατί ο Άκης Σκέρτσος βρίσκεται στο επίκεντρο των σχολίων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων

Βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ αποτελεί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Αιτία η συνεχής ενασχόλησή του με τα θέματα Υγείας που είναι άλλωστε και στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας εδώ και 1,5 χρόνο λόγω της πανδημίας.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι πλέον το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να ελέγχει κεντρικά τον τομέα της Υγείας, αλλά και να ρυθμίζει τις όποιες μεταρρυθμίσεις προωθηθούν το επόμενο διάστημα. Εξάλλου σύντομα φθάνουν στην χώρα μας και τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και με βάση το σχέδιο, στην Υγεία θα δοθούν 1,486 δις ευρώ τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν για αλλαγές και βελτιώσεις στην Υγεία.

Με τον τρόπο αυτό πάντως, παραγκωνίζεται πλήρως ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επιμένουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Και γκρίνιες

Βέβαια ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχει αναλάβει πια ο Άκης Σκέρτσος στην Υγεία προκαλεί και αντιδράσεις στους εσωκομματικούς κύκλους της ΝΔ, που θεωρούν ότι του έχουν δοθεί περισσότερες αρμοδιότητες από ότι θα έπρεπε, με δεδομένο ότι είναι νέος και άπειρος ακόμη στην πολιτική.

Μάλιστα οι …κακεντρεχείς υποστηρίζουν στο HealthReport.gr ότι σε αυτήν του την απειρία οφείλεται και το κακό ύφος που έχει κατά καιρούς όταν βγαίνει στα κανάλια και κουνά το δάκτυλο στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ή για άλλα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.