Παραδοχή βουλευτή της ΝΔ για παρέμβαση στην επιλογή εργαζομένων σε νοσοκομείο: «Αυτή είναι η δουλειά μου! » (ηχητ.)

Ήταν Πέμπτη 1η Ιουλίου όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε καταγγείλει ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας είχε κάνει παρεμβάσεις και αλλαγές στη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου Καστοριάς, δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ο γαλάζιος βουλευτής εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη τη δήλωσή της.

Το «θαύμα» του κράτησε τέσσερις ημέρες αφού στις 5 Ιουλίου σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Antennes FM και στον παραδέχθηκε πως πράγματι παρεμβαίνει όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς!

Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι αυτό κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ και ότι αυτή είναι η δουλειά του! Τελικά το επιτελικό κράτος της ΝΔ για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα ρουσφέτια.

«Η αξιολόγηση και η αριστεία είναι για τη ΝΔ, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, άγνωστη διαδικασία» επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα φέρει το θέμα στη Βουλή μια και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία των βουλευτών της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του avgi.gr ,ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας είχε προκαλέσει σάλο όταν τον περασμένο Απρίλιο είχε δημιουργήσει παρα-ΟΑΕΔ στο πολιτικό του γραφείο.

Με μια ωμή ανακοίνωση επιτομή τους πελατειακού κράτους και εκμετάλλευσης της αγωνίας των ανέργων καλούσε όσους ψάχνουν εργασία να πάνε στο πολιτικό του γραφείο.

Ακολουθεί η απομαγνητοφωνημένη παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να το ολοκληρώσουμε αυτό. Λέτε ότι δεν εμπλακήκατε καθόλου σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν είχατε καμία συνεννόηση με τον κ. Χάτσιο, ποιος θα μπει, πού θα μπει. Ή ποιος θα αντικατασταθεί και ποιος θα βγει από τη θέση.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Ακούστε να δείτε. Είμαι ο βουλευτής του νομού, που σημαίνει θεσμικά είμαι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι υπουργός. Άμα είσαι υπουργός ή υφυπουργός είσαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα. Ο βουλευτής ή οι βουλευτές του νομού είναι εκπρόσωποι στον νομό. Εννοείται απ’ τη στιγμή που είμαι ο βουλευτής του νομού με το διοικητή του νοσοκομείου, δηλαδή αυτόν που έχει την κύρια ευθύνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συζητώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητάτε και για τα πρόσωπα λοιπόν;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Για όλα συζητάμε. Για όλα τα θέματα του νοσοκομείου. Και μέσα στα προβλήματα του νοσοκομείου είναι και οι αλλαγές των προσώπων όταν προκύπτουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή θα μπορούσατε να πείτε και τη γνώμη σας στον κ. Χάτσιο για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει μία θέση;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Όταν συζητάμε λέω τη γνώμη μου σε όλα, όπως και ο διοικητής λέει τη γνώμη του σε όλα. Την απόφαση όμως τελικά την παίρνει ο διοικητής εκ του νόμου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση την είπατε την άποψή σας; Την είπατε τη γνώμη σας;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Σας λέω ότι για όλα τα θέματα εκφράζω γνώμη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα του είπατε και για αυτό. Είπατε και για αυτό. Καθαρά.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Κι ένας λόγος παραπάνω ότι ξέρω. Επειδή είμαι γιατρός ξέρω το νοσοκομείο πολύ καλά…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα λοιπόν είπατε την άποψή σας.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: …και σαν γιατρός και σαν εργαζόμενος στο νοσοκομείο που εφημέρευα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο. Επομένως ξέρω όλους τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Επομένως έχω τεκμηριωμένη άποψη κι επομένως λογικό είναι…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα συμπέρασμα: η γνώμη που εκφράσατε στον κ. Χάτσιο συμπίπτει τελικά με τις τοποθετήσεις που έγιναν; Δηλαδή είναι και της δικής σας εμπιστοσύνης αυτοί οι άνθρωποι;

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Δεν χρειάζεται να το πάμε τόσο λεπτομερειακά. Αυτό που σας λέω όπως ο πρωθυπουργός μιλάει με τους υπουργούς ή σε άλλα επίπεδα μιλάει με τους βουλευτές, έτσι σε κάθε νομό πάντοτε, πάντοτε μα πάντοτε, ο βουλευτής ή οι βουλευτές μιλάνε με τους διοικητές και τους διευθυντές των οργανισμών. Με όλους. Δεν είναι μόνο με το νοσοκομείο. Κι άλλοι οργανισμοί υπάρχουνε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας λέω τι περίπου συζητιέται στο νοσοκομείο. Και καταλαβαίνετε κι εγώ δεν τα ξέρω ακριβώς τώρα τι γίνεται εκεί αλλά μαθαίνω μία από δω μία από εκεί, διάφορα.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Όλες οι αποφάσεις, είτε ο πρωθυπουργός ποιους κάνει υπουργούς, είτε ο βουλευτής ή οι βουλευτές ποιους κατά κάποιο τρόπο προτείνουν για να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο τομέα οι οποίες όπως προβλέπεται

πηγή: avgi.gr