Χαράλαμπος Λυμπεράς / Πάνε σε πλήρη ισοπέδωση των συνδικαλιστικών ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

«Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν διστάζει να καταστήσει ιδιώνυμο τις συγκεντρώσεις στο χώρο εργασίας»

Την επιθετική προσέγγιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στην ίδια την λειτουργία των συνδικάτων, ανέδειξε ο Χαράλαμπος Λυμπεράς, Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

Μιλώντας στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε!» ο κ. Λυμπεράς αναφέρθηκε σε αντι-απεργιακές μεθόδους που εισάγονται με το νομοσχέδιο, όπως την δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε συνέλευση για προκήρυξη απεργίας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα ψήφου ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν πάρει μέρος στη συζήτηση και «βρίσκονται με το καφεδάκι τους στην παραλία».

Η απεργία όμως απαξιώνεται και στην πράξη επισημαίνει ο κ. Λυμπεράς εφόσον θα απαιτείται την ημέρα της απεργίας να εργάζεται το 30% «όλου του προσωπικού» της επιχείρησης.

Το δε πλαίσιο γύρω από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που «αντικειμενικά στην Ελλάδα κηρύττονται παράνομες και καταχρηστικές σε ποσοστό άνω του 90%», αυστηροποιείται περεταίρω υπογραμμίζει ο κ. Λυμπεράς.

Συγκεκριμένα «εισάγεται η έννοια της ψυχολογικής βίας» που θα επιτρέπει σε κάθε απεργοσπάστη να την επικαλείται ακόμα και για ένα γενικό κάλεσμα προς όλους σε απεργία, ώστε αυτή να βγαίνει παράνομη και καταχρηστική, ενώ εισάγεται και η αστική ευθύνη -πέραν της νομικής που ήδη υπάρχει- η οποία «θα επικρέμεται πάνω από τον εργαζόμενο για οκτώ-δέκα χρόνια με συνέπεια να φοβάται κάποιος μην του πάρουν και το σπίτι».

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν διστάζει να καταστήσει ιδιώνυμο και τις συγκεντρώσεις στο χώρο εργασίας , ακόμα και στην είσοδο του εργασιακού χώρου, θεωρώντας τες «κατάληψη του χώρου εργασίας» τόνισε ο Α’ Αντιπροεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.

https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/388971_pane-se-pliri-isopedosi-ton-syndikalistikon-dikaiomaton