Η ΠΑΕΚ καταγγέλλει τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, σε τοποθέτησή του ως προσκεκλημένος, καταφέρθηκε εναντίον της πλειονότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ, «τεμπέληδες».

«…Μόνο το 20% των Δημοσίων Υπαλλήλων σηκώνει το βάρος της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα και υπάρχει μία νοοτροπία που οδηγεί και τον καλό στην περιθωριοποίηση και την αδιαφορία…»

«… το 2021 είναι χειρότερη η κατάσταση και πρέπει να δώσουμε βηματισμό σε έναν γίγαντα όπως είναι οι 1.000.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι…»

«…Οι διαπιστώσεις μου για τη Δημόσια Διοίκηση είναι κάθε χρόνο και πιο αρνητικές…»

Αμεσα αντέδρασε η ΑΔΕΔΥ, όμως, δεν αρκούν οι ανακοινώσεις. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που δεν είναι 1,000,000, όπως ανέφερε ο Π/χης, αλλά 563,000 και που με τις πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας έχουν χάσει 5 μισθούς ετησίως , πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση.

Η προσπάθεια να δημιουργηθούν και πάλι συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, δεν προμηνύουν τίποτε αισιόδοξο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση των αναγκών του λαού (υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι δήμων,περιφερειών, φορέων και υπουργείων) . Οι υπάλληλοι αυτοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε μέσα προστασίας και φυσικά όλα αυτά τα πράττουν σε περιβάλλον ασταθές, καθώς καμμία σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια διαφύλαξής τους από τον ιό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν έχει ληφθεί, παρά τις 40 εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί γι΄ αυτό το θέμα !

Ας φροντίσει λοιπόν ο Περιφερειάρχης να τακτοποιήσει τα του “οίκου του”, πάντοτε ενθυμούμενος ότι η Περιφέρειά που εκλέχτηκε , χωρίς τους εργαζόμενους που εργάζονται για αυτή, απλά δεν υπάρχει.-