Χανιά: Πρώτος δικάζεται ο εργαζόμενος του οίκου ευγηρίας

Διαβάζουμε εδώ και μέρες για τον ύποπτο θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας των Χανίων για την έρευνα που έχει γίνει ή θα γίνει . Όμως παρά τις αποκαλύψεις και τους πηχυαίους τίτλους «ποπτοι θάνατοι κατά συρροή σε γηροκομείο» , «Σοκ από τις αποκαλύψεις» και τις καταγγελίες για κακοποίηση και για χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους ο πρώτος που θα δικαστεί είναι και μάλιστα άμεσα, μέσα στη βδομάδα, είναι ένας νοσηλευτής του γηροκομείου. Ο εργαζόμενος δηλαδή που έκανε και τις καταγγελίες γιατί πως να το κάνουμε τώρα πάντα ο εργαζόμενος είναι και ο αδύναμος κρίκος ….

Σύμφωνα με την efsyn.gr τη Μ. Τετάρτη θα γίνει η δίκη του νοσηλευτή για τη συκοφαντική δυσφήμιση σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο οδηγήθηκε ο νοσηλευτής και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μάλιστα τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δίνουν συνεντεύξεις ο νοσηλευτής συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ο δικηγόρος του γηροκομείου των Χανίων, Νίκος Ρουσόπουλος, ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να τηρηθούν η μυστικότητα της προανάκρισης και ο σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας» ενώ κατέθεσε υπόμνημα σχετικά με στις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.