Συντονιστικό ΕΜΠ – Η μάχη για να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη θα πάει μέχρι τέλους

Για μια ακόμα εβδομάδα όλοι οι σύλλογοι του ΕΜΠ, εργαζόμενοι και φοιτητές μια γροθιά συνεχίζουν τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές, πειθαρχικά και για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας.

Δελτίο Τύπου, του συντονιστικού που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΜΠ

Την Παρασκευή 9/4 πραγματοποιήθηκε συντονισμός συλλόγων Εργαζομένων και Φοιτητικών Συλλόγων στον αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης. Για μια ακόμα εβδομάδα όλοι οι σύλλογοι του ΕΜΠ, εργαζόμενοι και φοιτητές μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές, πειθαρχικά και για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας.

Την Πέμπτη 8/4 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Πρυτανεία, απαιτώντας να μην εισέρθουν δυνάμεις καταστολής και να επιστρέψουμε στις σχολές καθώς και τη μη εφαρμογή του νόμου Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ απείλησε ότι θα πραγματοποιήσει εισαγγελική παρέμβαση και θα καλέσει την αστυνομία, μια εβδομάδα πριν την είσοδο της ΟΠΠΙ στα Ιδρύματα. Ο Πρύτανης δεν έχασε την ευκαιρία και απείλησε να δώσει το πράσινο φως για να επέμβουν τα ΜΑΤ στο ΕΜΠ και να εφαρμόσει το νόμο, παρακάμπτοντας όλες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και των συλλόγων των εργαζομένων που υπάρχουν τόσο καιρό στο Ίδρυμα με τις κινητοποιήσεις και τους συντονισμούς των συλλογικών φορέων του Ιδρύματος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά απάντησαν στην προσπάθεια της Πρυτανείας να βάλει την αστυνομία στο Ίδρυμα και υπερασπίστηκαν το άσυλο.

Να μην προβεί ο Πρύτανης σε ενέργειες που αποτέλεσμα θα έχουν την είσοδο της αστυνομίας στο ΕΜΠ! Να μην παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης και να μην δώσει άλλοθι με τη στάση του για την είσοδο των δυνάμεων καταστολής! Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν είναι εγκληματίες! Τα αιτήματα μας είναι δίκαια. Απαιτούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι Σχολές.

Ο Πρύτανης πρέπει να λάβει υπ όψιν του τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και των συλλόγων εργαζομένων στο ίδρυμα και να σταθεί αρωγός στις αποφάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι απέναντι τους.

Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη! Να μην τολμήσει να υλοποιήσει μαζί με την κυβέρνηση αυτό το νόμο. Θα μας βρουν απέναντι τους ! Η μάχη απέναντι στο νόμο θα πάει μέχρι τέλους, θα είμαστε νικητές Αποφασίζουμε:

  • Πολύμορφες δραστηριότητες στην Πολυτεχνεούπολη το Σαββατοκύριακο 10-11/4
  • Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων εργαζομένων στην πρυτανεία του ΕΜΠ την Δευτέρα 12/4 στις 10:00. Στέλνουμε μαζικό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος
  • Αποκλεισμός Πολυτεχνειούπολης την Τρίτη 13/4, πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στο νόμο –έκτρωμα
  • Αποκλεισμός του κάτω Πολυτεχνείου και διοργάνωση εκδήλωσης των συλλόγων την Παρασκευή 16/4
  • Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/4 στη 13:00 στα Προπύλαια