Ν. Κορδής: Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με δυσμενέστερους όρους – Ηχητικό

ΣτοΚόκκινο και στην εκπομπή Καλημέρα στην εργατική τάξη με τον Γιώργο Τραπεζιώτη, μίλησε ο Νεκτάριος Κορδής σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των Λυκείων στις 12/4

Το άνοιγμα των Λυκείων στις 12/4 εντάσσεται για άλλη μια φορά στα πλαίσια μιας επιτηδευμένης επιστροφής στην κανονικότητα με δυσμενέστερους όρους συγκριτικά με το Νοέμβριο που έκλεισαν, σημειώνει ο κ. Κορδής. Με τη δραματική έξαρση της πανδημίας και με τον ιό να είναι εκτός ελέγχου, το άνοιγμα των σχολείων για 10 μέρες πριν το Πάσχα γεννά σοβαρή ανησυχία σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Τα σχολεία με τα υπερπλήρη τμήματα των 25 μαθητών αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι ανύπαρκτος στις ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ και τα περίφημα self test – στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης- δεν μπορεί να αποτελέσουν λύση αν δεν διενεργηθούν σωστά και έγκυρα από υγειονομικό προσωπικό. Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να ξεκινήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα αμέσως μετά το Πάσχα.

Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να παραβλέπουμε τις πολύμορφες ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες του εγκλεισμού των παιδιών και των εφήβων. Ουσιαστικά μιλάμε για «χαμένες γενιές» μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με ζητούμενο πλέον και με βάση τις θέσεις της Unesco όχι απλά την κάλυψη της ύλης αλλά την στήριξη σχολείων και μαθητών!

Ακούστε το ηχητικό: