Επιτέλους το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στην έκδοση των οριστικών πινάκων, στην κατανομή και υλοποίηση των μόνιμων προσλήψεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ«:

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ"

Με βάση τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ήδη θα έπρεπε να έχουν οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί οι οριστικοί πίνακες της 1ΓΕ/2019 ΚΑΙ 2ΓE/2019 και ταυτόχρονα να έχουν ενημερωθεί επίσημα οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σχετικά με το πλάνο του ΥΠΑΙΘ για την κατανομή των 10.500 μόνιμων προσλήψεων που αφορούν τα δύο επόμενα σχολικά έτη.

Παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ τηρεί σιγή ιχθύος το τελευταίο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη τόσο στο θέμα της οριστικοποίησης των πινάκων όσο και στο ζήτημα της κατανομής των διορισμών. Επισημαίνουμε, δε, και την τεράστια αγωνία των απορριφθέντων εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ και την κατάληξη που θα έχουν οι ενστάσεις τους. Μέχρι στιγμής, παρά τις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και την κατάθεση επερωτήσεων και τροπολογιών στη Βουλή, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση εγείρει σοβαρές υπόνοιες για μη πραγματοποίησή τους. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αντιμετωπίζει με σεβασμό και σοβαρότητα τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια καλύπτουν τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση. Οι περίπου 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών τη φετινή σχολική χρονιά , τονίζουν ακόμα περισσότερο την ανάγκη μόνιμων διορισμών σε όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης.

Είναι προφανές πως οι 10.500 μόνιμες προσλήψεις δεν καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Δημόσιου Σχολείου και για το λόγο αυτό οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα εκπαιδευτικά κενά. Να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε μόνιμο σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, καλούμε τη ΔΟΕ να ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Παιδείας για το θέμα των μόνιμων προσλήψεων, το χρονοδιάγραμμα και την κατανομή των θέσεων.