Νεκτάριος Κορδής: Καμία νομιμοποίηση στα δοτά συμβούλια

«Συγκροτούνται απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μόνο με διορισμένους, κάτι που μόνο η Χούντα των Συνταγματαρχών είχε τολμήσει» τονίζει ο τέως αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής

«Αντιδημοκρατική εκτροπή» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας χαρακτηρίζει τις αποφάσεις για ανασυγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ο τέως αιρετός στο ΚΥΣΔΕ με τις ΣΥΝ.Ε.Κ Νεκτάριος Κορδής.

Ορίζονται δοτά μέλη

Μετά τις παραιτήσεις των κατ’ όνομα μόνο «αιρετών» που προέκυψαν από τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου και επειδή παρήλθε το διάστημα των τριών μηνών που προβλέπει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, κατά το οποίο μπορούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να λειτουργούν με τη λογική της απαρτίας, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 123 του νόμου 4763/2020 που προβλέπει τον ορισμό δοτών μελών για τη συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Κορδής, στην πλειονότητά τους είναι μέλη της ΔΑΚΕ και ορισμένοι εξ αυτών είναι και μέλη των ΔΣ σε τοπικές ΕΛΜΕ.

Αλαζονεία και αυταρχισμός Κεραμέως

«Ο κλάδος των εκπαιδευτικών, με τη μαζική αποχή από τις εκλογές-παρωδία σε ποσοστό 93%, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., παρά την κινητοποίηση όλου του διοικητικού μηχανισμού του υπουργείου που, με νομικίστικα τερτίπια και λαθροχειρίες, ανάρτησε στις εκλογικές πλατφόρμες αποσυρμένα ψηφοδέλτια (από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.), του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ., τα «εντέλλεσθε» της Γενικής  Γραμματέως, τον καιροσκοπισμό συγκεκριμένων παρατάξεων και υποψηφίων που κρυφά ή φανερά καλούσαν τους συναδέλφους να τους ψηφίσουν, αλλά και τον αυταρχισμό σε βάρος των εκπαιδευτικών» τονίζει ο Νεκτάριος Κορδής, ο οποίος κατηγορεί την υπουργό Παιδείας για «αλαζονεία και αυταρχισμό» υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει τον πλήρη έλεγχο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

«Από την 1η Γενάρη και για πρώτη φορά, μετά την επαναφορά τους μεταπολιτευτικά, δεν συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Συγκροτούνται απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), μόνο με διορισμένους, κάτι που μόνο η Χούντα των Συνταγματαρχών είχε τολμήσει. Η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Η επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης γίνεται πράξη, με πρώτο σταθμό τις μεταθέσεις αλλά και την επερχόμενη επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (αρχικά των Περιφερειακών Διευθυντών, των Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης και έπειτα των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων). Είναι προφανές ότι ο κλάδος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να μην τηρούνται κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, καθώς και κριτήρια δικαιοκρισίας στις υπηρεσιακές μεταβολές στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο αλλά και στις επιλογές των 20.000 στελεχών» δηλώνει ο τέως αιρετός.

Καμία νομιμοποίηση

Επικαλούμενος σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ ο Νεκτάριος Κορδής καλεί όλα τα μέλη των Συμβουλίων «να ακολουθήσουν –έστω και τώρα- τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας, να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους πολιτικές που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει και να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους».

Νεκτάριος Κορδής

Τ. Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο

Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας

Με τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΚ

Κιν. 6932600870/ nekordis@yahoo.gr

https://nekordis64.blogspot.com/2021/02/blog-post_18.html?

πηγή