ΑΡΜΑ – Να πάρουν τώρα πίσω τις απολύσεις Επικουρικών στο Γ.Ν ΘΗΡΑΣ

Γ.Ν ΘΗΡΑΣ: Η Διοίκηση της  ΑΕΜΥ ΑΕ, ΑΠΕΛΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ(!!)  2 Επικουρικούς 31/3, μη ανανεώνοντας τις Συμβάσεις έως 31/10/2021.

Τελικά, δεν ήταν μόνο η Σύμβαση του Κώστα Καταραχιά που έληγε 31/3/2021 και δεν ανανεώθηκε. Σύμφωνα δε με σχετική Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν ΘΗΡΑΣ,  η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε , προχώρησε στην μη ανανέωση και ΑΠΟΛΥΣΗ 2 Επικουρικών Συμβασιούχων, λήγοντας τις συμβάσεις 31/3/2021 και μη ανανεώνοντας τες μέχρι 31/10/2021.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ, κάτω από τις Κινητοποιήσεις των Εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ  που διεκδικούσαν τη παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων και τις εξελίξεις με την εξάπλωση της Πανδημίας, προχώρησε με ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ στη Παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων, που έληγαν από 1/10/2020 και εφεξής, έως 31/10/2021.

Με τη Νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, ανεγνώρισε τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  συμβολή των Επικουρικών Συμβασιούχων κατά το 1ο Κύμα της Πανδημίας και την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ να παραμείνουν στις Δομές Υγείας και κατά την εκδήλωση του 2-3ου Κύματος του covid. Για αυτό και προχώρησε στη  Παράταση των Συμβάσεων έως 31/10/2021.

Από τη ψήφιση του Νόμου 4737/20 άρθρο 20, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ  οι Επικουρικοί Συμβασιούχοι σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία και Δημόσιες Δομές της Ελλάδας ( με μόνη εξαίρεση το Κώστα Καταραχιά, Επικουρικό Ακτινολόγο  στον Άγιο Σάββα..) ανανέωσαν τις συμβάσεις τους, ανεξαρτήτως πότε έληγαν,  έως 31/10/2021.

Δεύτερη Θλιβερή Εξαίρεση  σε ΟΛΗ  την Ελλάδα, επαναλαμβάνουμε  σε ΟΛΗ την Ελλάδα,  αποτελεί η απόφαση της ΑΕΜΥ ΑΕ να μην ανανεώσει  τη Σύμβαση 2  Επικουρικών ΔΕ Γραμματέων που έληγαν 31/3/2021.

Η Απόφαση αυτή της ΑΕΜΥ ΑΕ, πέρα από ΠΑΡΑΝΟΜΗ είναι και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, όταν σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση του Σωματείου, μπροστά στην έναρξη της Τουριστικής Περιόδου, προχωρά σε ΜΕΙΩΣΗ Προσωπικού, χαρακτηρίζοντας το ως «πλεονάζον»!!!., όταν πολλές Θέσεις Προσωπικού παραμένουν κενές και η παράταση των Επικουρικών Συμβασιούχων ήταν όσο ποτέ άλλοτε ΑΝΑΓΚΑΙΑ  για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Εύλογα αναρωτιέται το Σωματείο ΠΟΙΟΙ ΈΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ τώρα…

Καλούμε τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ:

Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε Ανάκληση της σχετικής Απόφασης Καταγγελίας της Σύμβασης που έληγε 31/3  και να προχωρήσει ΧΘΕΣ , στην Ανανέωση των Συμβάσεων των  2 Επικουρικών Συμβασιούχων έως τις 31/10/2021, όπως συμβαίνει σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε Προσλήψεις Επικουρικού και Μόνιμου Προσωπικού, ενισχύοντας με Ανθρώπινο Δυναμικό το Γ Ν ΘΗΡΑΣ.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να επιστρέψουν οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΑΣΙΟΥΧΟΙ στη ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Υ.Γ : Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ΑΕΜΥ απέλυσε τους 2 Συμβασιούχους για να προσλάβει τα δικά της παιδιά. Α πα πα!!. Δε τα κάνει αυτά το Επιτελικό Κομματικό Κράτος των Αρίστων της Κυβέρνησης της Ν.Δ…