ΠΟΣΕ-ΙΚΑ -ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΚΤΙΚΗ & ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ενώ αποσβολωμένη παρακολουθεί η Ελληνική Κοινωνία, να πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά λεκτικής και σωματικής κακοποίησης σε βάρος γυναικών, οφείλουμε το δίχως άλλο, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ηθική μας συμπαράσταση, σε όσες και όσους τολμάνε να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να μιλήσουν ανοιχτά, ακριβώς για να εμποδίσουν την επανάληψη τέτοιων ακραίων παραβατικών συμπεριφορών. Γίνεται αντιληπτό, ότι τα όσα έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως της δημοσιότητας, είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου, μπροστά στα όσα έχουν συμβεί σε όλο το φάσμα του Κοινωνικού μας «γίγνεσθαι», συμπεριλαμβανομένου και του εργασιακού μας χώρου.
Η αφύπνιση της καθεμιάς και του καθενός συναδέλφου μας επί του ζητήματος αυτού, είναι μία διαρκής πρόκληση για το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα.
Καμία λεκτική και σωματική κακοποίηση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Είτε αυτή προέρχεται από εκπρόσωπο της εργοδοσίας μας, είτε από συνάδελφό μας, είτε από συναλλασσόμενο. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποσιωπάται και να αποκρύπτεται.
Η απαίτησή μας, για το σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε εργαζομένου, είναι η στοιχειώδης αναγκαία προϋπόθεση, για την διασφάλιση και προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων κι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ως Ομοσπονδία έχουμε ΚΑΙ τα μέσα ΚΑΙ τον τρόπο, για να προστατέψουμε και να καλύψουμε τα μέλη μας, από κάθε μορφής βάναυσες συμπεριφορές, που προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας.