Καταγγελία για Περιστατικά ψυχολογικής ή και σωματικής βίας εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Συλλόγος Επιθεωρητών Εργασίας καταγγέλλει περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής  ή και σωματικής βίας εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να παρέχει κάθε μορφή συμπαράστασης στους Επιθεωρητές .

Τα περιστατικά λεκτικής, ψυχολογικής  ή και σωματικής βίας εναντίον Επιθεωρητών Εργασίας δεν έχουν τέλος. Συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς έχιναν στόχοι αήθων, άδικων και παράνομων επιθέσεων κακόπιστων εργοδοτών και πολιτών, γιατί απλώς εκτελούν τα καθήκοντά τους βάσει του νόμου, των υπουργικών αποφάσεων και εγκύκλιων οδηγιών!!

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλλουν ευθέως την επαγγελματική τιμή και αξιοπρέπεια και φιμώνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν έννομες συνέπειες. Δεν θα διστάσουμε ν’ αναζητήσουμε την απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου και την αποκατάσταση της ηθικής τάξης.

Η ηγεσία του υπουργείου και του Σ.ΕΠ.Ε οφείλει να παρέχει κάθε μορφή συμπαράστασης στους Επιθεωρητές Εργασίας, καθώς στο πρόσωπό τους προσβάλλεται ευθέως το δημόσιο συμφέρον και η έννομη τάξη. Αναμένουμε την άμεση αντίδραση και απάντηση της πολιτείας.

Οι Επιθεωρητές Εργασίας με αυταπάρνηση καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, για την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και την εργασιακή ασφάλεια. Δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες και συνεχίζουν να υπηρετούν το λειτούργημά τους με απόλυτη αφοσίωση στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της κοινωνίας εν γένει.