ΥΠΕΣ: Απαντά για τις άδειες στο Δημόσιο μέσω… facebook (εικόνα+έγγραφο)

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε πρόσφατα στη Βουλή να μην πιστεύουμε τα social media, δύο, τουλάχιστον, υπουργοί του φαίνεται ότι έχουν διαφορετική άποψη.

Έτσι, με την έλευση των κυρίων Βορίδη και Πέτσα, το υπουργείο ξεκίνησε να απαντά σε ερωτήσεις πολιτών μέσω facebook.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΣ απάντηση σε ερώτηση πολίτη που είχε υποβληθεί και παλαιότερα αλλά είχε μείνει αναπάντητη αναφορικά με τις άδειες ειδικού σκοπού.

«Με την άδεια ειδικού σκοπού για γονείς μαθητών δημοτικού γυμνασίου, θα βγει καμιά εγκύκλιος η θα σας ακούσουν στα πρωινά τηλεοπτικά παράθυρα;;», ρωτά ο πολίτης.

Και το ΥΠΕΣ απαντά:

Στο άρθρο 5 της εγκυκλίου με ΑΔΑ: 9ΣΦΕ46ΜΤΛ6-ΞΑ4 η οποία βρίσκεται σε ισχύ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Επισημαίνεται τέλος ότι η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού ή των λοιπών προβλεπόμενων διευκολύνσεων που προβλέπονται σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων ή τμημάτων αυτών κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης του υπαλλήλου δεν τελεί σε συνάρτηση με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης, στο οποίο βρίσκεται συγκεκριμένη περιοχή της χώρας ή με τη δυνατότητα τήρησης στο χώρο εργασίας των προβλεπόμενων αποστάσεων. Ως εκ τούτου, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπονται ειδικά για την χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού ή του μειωμένου ωραρίου κατά 25%, η χορήγηση αυτής, σύμφωνα με την αίτηση του υπαλλήλου, είναι υποχρεωτική και δεν τελεί στη διακριτική ευχέρεια του αποφασίζοντος οργάνου». Ευχόμαστε να καλύψαμε την απορία σας.

Η ΣΧΕΤΙΚΉ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – View Fullscreen

ΠΗΓΗ