Είναι ο Λουραντος ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος συνδικαλιστής χαλάει το αφήγημα είναι ΣΥΡΙΖΑ

Με επίσημη ανακοίνωσή της ΝΔ αποδίδει τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών αποκλειστικά στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνο Λουράντο. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορονοιού σε φαρμακεία» υποστηρίζουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι πηγές της ΝΔ σημείωναν πως «καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο».

Την τακτική αυτή της ΝΔ να χαρακτηρίζει όποιον εκπρόσωπο συλλογικού οργάνου της χαλάει τη σούπα ως κομματικό αντίπαλο δεν την βλέπουμε για πρώτη φορά.

Αν και οι δηλώσεις του κου Άκη Σκέρτσου το απόγευμα της Παρασκευής (19/03), για ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του είναι πραγματικά ασαφείς για να μην πούμε αστείες . Την έπεσαν τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ στον κ. Λουραντο για τη δήλωση του περί 15ευρου, αφήνοντας να περνάνε στο ντούκου βασικά ζητήματα όπως:

  • Εφοδιαστική αλυσίδα- Πως θα εξασφαλίζουν 11κ φαρμακεία 4τεστ/μήνα/ΑΜΚΑ? Από που θα τα παραλαμβάνουν? Θα εμπλακεί το χονδρεμποριο πως?
  • Πως θα χορηγούνται? Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση? Πώς και πόσο και πότε θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ? Τι θα γίνει με τα διαδικαστικά και άλλη χαρτουρα για τους ήδη πνιγμένους φαρμακοποιούς ? Με ΑΤ/ΑΜΚΑ σε… τεφτέρι?
  • Γιατί όταν συζητούσαν οι φαρμακοποιοί πέρσι για τεστ από τα φαρμακεία, αυτά έμειναν στα διαγνωστικά Κέντρα?
  • Τα τεστ θα γίνονται σπίτι ή στο φαρμακείο? Αν γίνονται στο φαρμακείο, τι πρόβλεψη υπάρχει για την επαφή με θετικό κρούσμα? Αν γίνονται στο σπίτι, πώς θα δηλώνεται το αποτέλεσμα? Ααα δεν θα δηλώνεται? Το ήδη ελιππεστατο test-trace-isolate πάει περίπατο… Ατομική ευθύνη, μίας και πάει καλά ως τώρα… το παραμύθι


Το γεγονός ότι όλα αυτά τα ζητήματα ερωτήματα θα έπρεπε να είχαν λυθεί ΠΡΙΝ ανακοινώσει η Κυβέρνηση των αρίστων το οτιδήποτε στον κόσμο προφανώς δεν απασχόλησε κανέναν. Αυτή η δήλωση είναι στην καλύτερη περίπτωση ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας επικοινωνιακό πυροτέχνημα όπως τόσα και τόσα άλλα.

Το γεγονός ότι και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί χθες το έμαθαν μαζί με όλους τους άλλους επίσης δεν απασχόλησε κανέναν. Το αυτό τεκμαίρεται από την ανακοίνωση του ΠΦΣ ότι ΘΑ συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΠΦΣ αναφέρει ότι η εξαγγελία ΘΑ συζητηθεί στο ΔΣ του Συλλόγου, αφού προηγηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου «να εξετασθούν και και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και την διαδικασία διάθεσής» των τεστ.

Κατηγορώντας λοιπόν τον εκπρόσωπο των φαρμακοποιών για συριζαίο έχουν φτιάξει ένα βολικό αφήγημα και τον επόμενο ένοχο αν δεν πάνε καλά πράγματα. Οι φαρμακοποιοί φταίνε που κοιτάνε το συμφέρον τους και όχι το «κοινό» καλό. Που με δεδομένο ότι δεν υπάρχει σχέδιο μόνο από τύχη ή το φιλότιμο των φαρμακοποιών μπορεί να πάνε καλά τα πράγματα.


Μέσα σ αυτή την πρωτόγνωρη κρίση όλοι οι επαγγελματίες υγείας, και όλοι οι πολίτες έχουμε βάλει πλάτη όσο μπορούμε αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερο από όσο μπορούμε.

Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να στρέφεται κατά των επιστημόνων που τραβάνε όλο το λούκι, και να αρκείται σε ανεξοδα επικοινωνιακά τερτίπια.