Τάκης Παντέλης – Η αναφορά μας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι η κραυγή μας

«Η αναφορά μας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι η κραυγή μας. Φέρτε κόσμο στα Νοσοκομεία»

«Οι υγειονομικοί έχουμε βάλει και βάζουμε πλάτη και ζητάμε ένα πράγμα: ‘Φέρτε κόσμο’. Εχει καταντήσει προκλητική η μη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων από την κυβέρνηση». Ο νοσηλευτής στο Θριάσιο Νοσοκομείο Τάκης Παντέλης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα, λίγες ώρες μετά την αναφορά του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Είναι η κραυγή των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί» διευκρινίζει και καταγγέλει ότι «σταδιακά το υπουργείο μετατρέπει το νοσοκομείο σε μονοθεματικό για covid όταν εξυπηρετούμε 400.000 εργαζόμενους στην περιοχή».

Σε ό,τι αφορά την αδιαφάνεια στις εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται, επισημαίνει την «αναντιστοιχία αυτών που εισηγείται η επιτροπή και αυτών που επιβάλει η κυβέρνηση. Πότε λέγανε αλήθεια, όταν κλείναμε ή τώρα;» διατυπώνει το εύλογο ερώτημα.

Σε ό,τι αφορά την διασπορά του ιού σε ογκολογικά νοσοκομεία όπως το Μεταξά, ο Τάκης Παντέλης εκτιμά πως αυτό «αποτυπώνει ότι δεν υπήρχε σχέδιο».

«Οι υγειονομικοί έχουμε βάλει πλάτη. Φέρτε κόσμο στα νοσοκομεία» τονίζει χαρακτηρίζοντας προκλητική την μη στήριξη των νοσοκομείων.

Για την αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σημειώνει ότι ο Εισαγγελέας θα εκτιμήσει τα δεδομένα και θα κινήσει διαδικασία ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. «Πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικές ευθύνες» τόνισε.