Στον εισαγγελέα ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ που τον Νοέμβριο είπε την αλήθεια για τις ΜΕΘ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί, μετά από καταγγελία εναντίον του από τη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Θανάσης Σιούλης, επειδή είχε αποκαλύψει στις αρχές Νοεμβρίου σε τηλεοπτικό σταθμό ότι η εφημερία του νοσοκομείου ξεκίνησε χωρίς διαθέσιμη ΜΕΘ.

«Ξεκινάμε εφημερία με μηδέν κλίνες ΜΕΘ. Αγγίζουμε τα όρια μας. Δυστυχώς είναι ανάλογη η κατάσταση και στα άλλα νοσοκομεία της πόλης. Το σύστημα έχει κρασάρει» είχε δηλώσει στο Open ο Θανάσης Σιούλης, προσθέτοντας «είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αναγκαστικά πλέον θα πρέπει γίνει με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή. Ηλικιακά, βαρύτητα νοσημάτων και άλλα κριτήρια. Δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός».

Η αποκάλυψή του είχε προκαλέσει τότε έντονες αντιδράσεις, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να σπεύδει να δηλώσει λίγες ώρες μετά ότι πρόκειται για Fake News. Όπως όμως αποκαλύφθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στη συνέχεια, «αργά το μεσημέρι η διοίκηση έδωσε 7 κλίνες κενές. Φυσικά όταν πεθαίνουν ή εξέρχονται ασθενείς από τις ΜΕΘ αδειάζουν κρεβάτια. Ο διοικητής το μεσημέρι μετέτρεψε την καρδιοχειρουργική μονάδα σε ΜΕΘ κορωνοϊού 6 κλινών και πρόσθεσε ακόμη μια κλίνη στη ΜΕΘ 25 κλινών. Γι αυτό υπήρξαν το μεσημέρι οι 7 διαθέσιμες κλίνες».

Η αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη, σε ανάρτησή της σχολιάζει:

«Αντί υπόλογοι, κατήγοροι και τιμητές!  Αντί η κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το έγκλημα της Θεσσαλονίκης, η γαλάζια διοίκηση του ΑΧΕΠΑ διώκει τον γιατρό που τόλμησε να πει ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ!  Δεν έχουν το Θεό τους!».

Ανακοίνωση για την παραπομπή του Θ. Σιούλη στον εισαγγελέα εξέδωσε και το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στον εισαγγελέα τόλμησε να παραπέμψει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το γιατρό Θανάση Σιούλη, καταξιωμένο επιστήμονα και ανιδιοτελή άνθρωπο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Το «έγκλημά» του ήταν ότι τον Νοέμβριο του 2020 δήλωσε ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ. Όμως η παραπομπή του Θανάση Σιούλη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Ενώ η πανδημία σαρώνει την χώρα και το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδίδονται σε όργιο απειλών και εκφοβισμού των εργαζομένων που τολμούν να αναδείξουν την τραγική πραγματικότητα των Νοσοκομείων. Απειλούν με ΕΔΕ και πειθαρχικούς ελέγχους, ενώ στην περίπτωση των μη μόνιμων υπαλλήλων, η απειλή είναι η μη ανανέωση ή διακοπή της σύμβασης. Η επίπληξη για δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ή ακόμα και για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο. Στόχος τους είναι να συγκαλύψουν τα εγκληματικά λάθη και την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να καταπνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, απαιτεί:

  • Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.
  • Να θωρακιστεί το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αντί να κυνηγούν τους υγειονομικούς ας ασχοληθούν επιτέλους με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας.

ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ