Παταγώδης η αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας (και όχι μόνο)…

Κώστας Τηλιγάδας

Η επικοινωνιακή υπεροπλία (με δημόσιο χρήμα μην ξεχνάμε) που έχεις σαν κυβέρνηση, σου προσέφερε κάλυψη για ένα χρονικό διάστημα. Όμως με αέρα κοπανιστό δεν μπορείς να πορεύεσαι εσαεί. Χρειάζεται να πράττεις κιόλας. Και τι έπραξες; Παρατεταμένα lockdown, συνεχείς απαγορεύσεις, αερολογίες και πρόστιμα, για να μην χρειαστεί να ενισχύσεις το ΕΣΥ. Άλλωστε για το 2021 είναι μειωμένες οι δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Αφού σχεδίαζες ΣΔΙΤ και νοσοκομεία ΝΠΙΔ, πως να κάνεις πίσω.

Τώρα προέχουν και οι προσλήψεις 1000 ειδικών φρουρών για τα πανεπιστήμια.

Αλλά έτσι τι κατάφερες;

Διέλυσες την οικονομία, ενίσχυσες τον ανορθολογισμό και οι κάτοικοι της χώρας ξεπέρασαν τις αντοχές τους από την κλεισούρα και δεν έχουν άλλο υπομονή.

Και τώρα τι;

Θα παρατείνεις τα lockdown με κίνδυνο να ξεσπάσει ο κόσμος; Και αν ναι, συνεχίζοντας την ίδια αποτυχημένη πολιτική;

Θα ανοίξεις με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη και όποιον πάρει ο χάρος; Και αν ναι, η οικονομία διαλύθηκε άδικα δηλαδή; Δεν έπρεπε να ήμασταν σε περιορισμό τόσους μήνες δηλαδή;

Τώρα που η πανδημία είναι σε πλήρη έξαρση ανοίγεις για τον τουρισμό;

Τελικά, τόσο καιρό αυτά που λέγονταν δεν ισχύουν; Αφού εσύ είσαι στο τιμόνι της χώρας, μονίμως κατηγορώντας την αντιπολίτευση και τα κοινωνικά δίκτυα θα πορεύεσαι; Μόνο με νεοφιλελεύθερες αρπαχτές βαλκανικού τύπου θα κυβερνάς;

Παταγώδης η αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας (και όχι μόνο). Πλήρες το αδιέξοδο, πρωτοφανές το μπάχαλο.(Βέβαια όλες οι απορίες μου λύθηκαν σήμερα, με το παρακάτω εξώφυλλο που αποσύρθηκε και δεν θα μπορέσω να το κρατήσω για τα εγγόνια μου).