Πάρτυ ΕΟΠΠΥ – Δίνει 1.600.000€ σε Ιδιωτική Κλινική για «μελλοντικές δαπάνες που θα προκύψουν»!!

Απίστευτο «Επιτελικό Κομματικό Κράτος» Κυβέρνησης Ν.Δ. Δίνει 1.600.000€ σε Ιδιωτική Κλινική για «μελλοντικές δαπάνες που θα προκύψουν»!! Είναι πολλά τα λεφτά Κυριάκο…

Όπως είναι γνωστό, μια και δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει περάσει από τα γνωστά «Πολιτιστικά Κέντρα»  της εποχής του αείμνηστου Γιαννόπουλου, υπήρχαν κάποιοι Κανόνες Λειτουργίας για την εξυπηρέτηση των πελατών. Ιδιαίτερα των τακτικών, που έκαναν και τις σχετικές καταναλώσεις. Μια συνηθισμένη  πρακτική των μαγαζιών, ήταν η γνωστή «Κάβα». Δηλαδή, όταν ένας καλός πελάτης, μετά το 2ο μπουκάλι, δεν ήθελε άλλο ( και αφού ήταν σχετικά πάνω από το ½ …) το μαγαζί  το κρατούσε και το πρόσφερε στο πελάτη την επόμενη φορά. Αυτή ήταν η γνωστή σε όλους πρακτική της «κάβας».

Αυτή τη πρακτική, των Μαγαζιών της νύχτας, της «κάβας» επέλεξε και το «Επιτελικό Κομματικό Κράτος» των Αρίστων της Κυβέρνησης της Ν.Δ για να «πριμοδοτήσει» Ιδιωτικές Κλινικές με ζεστό χρήμα, εν ήδη «Κάβας» για «μελλοντικές δαπάνες που θα προκύψουν!!!», όπως προκύπτει από σχετική Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Πουλά. Τι διαπιστώνεται λοιπόν;

Ότι ο ΕΟΠΥΥ, με «άνωθεν εντολές» και με οριακή πλειοψηφία, ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποζημιώσει γνωστή Ιδιωτική Κλινική της Θεσσαλονίκης ( με καταγγελίες για μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και οφειλές…)  για την αποζημίωση διάθεσης Κλινών covid-19,  το μήνα Φεβρουάριο ( για 28 ημέρες). Σύμφωνα δε με τα στοιχεία, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ εισηγήθηκε την έγκριση έκδοσης επιτροπικού εντάλματος μεταβίβασης πίστωσης του παραπάνω ποσού προς την περιφερειακή διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης για την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής, τα οποία αφορούν στη διάθεση κλινών και υπηρεσιών λόγω Covid-19 από το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο καθώς και για «μελλοντικές δαπάνες που θα προκύψουν!!!» με την παράκληση για «αυθημερόν επικύρωση» του αιτήματος!!. ( Γιατί άραγε τόση βιασύνη;)

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ ζητείται για την κάλυψη ενός τιμολογίου που αντιστοιχεί στο ποσό που καλείται να καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ στην κλινική για τον Φεβρουάριο ύψους 414.112,04€ και των μελλοντικών αναγκών που θα προκύψουν για την ίδια επιχείρηση περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αναφέρεται καμία απολύτως τεκμηρίωση για το είδος των δαπανών αυτών και το ύψος τους!!!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε Παραστατικό που εξέδωσε η κλινική περιλαμβάνεται η ένδειξη «4.610 κενές κλίνες»(;) (μάλλον εννοεί ημέρες Χ κλίνες..)  ως αιτιολογία, όπου η κάθε κλίνη φαίνεται να χρεώνεται προς 34,63€ (αντιστοιχεί στο ημερήσιο Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09€, όπως ορίζει η ΚΥΑ του περασμένου Νοεμβρίου.( Τα διπλάσια Νοσήλια και στις απλές Κλίνες, μετά τις ΜΕΘ για τους Ιδιώτες…).

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ιστορία του Δημόσιου Λογισμικού που αποφασίζεται η προκαταβολική έγκριση(!!),εντάλματος για μελλοντικές δαπάνες(!!) Πράξη σαφώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ  συνιστά σαφή παράβαση του δημόσιου λογιστικού, σύμφωνα με το οποίο απαιτείται η προσκόμιση παραστατικών για πραγματικά παρασχεθείσες υπηρεσίες και όχι για μελλοντικά παρασχεθείσες(!!).

Ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση θα ανακαλέσουν ΧΘΕΣ την σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ, που πέρα από ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ, είναι και Πρωτοφανή, αφού είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους(!!)  που το Δημόσιο θα πληρώσει, χωρίς παραστατικά και τιμολόγια, 1.600.000€ για ««μελλοντικές δαπάνες που θα προκύψουν»!!!. ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΚΟΥΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; Για να δούμε…

Υ.Γ : Εάν κάνουν οι Άριστοι της Κυβέρνησης της Ν.Δ party με το Δημόσιο Λογισμικό, ας φανταστούμε τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις σε φορείς και άλλα Υπουργεία με τις δυνατότητες που τους δίνει το Πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Κυβέρνηση. Απλά είναι πολλά τα λεφτά Κυριάκο, πάρα πολλά….