ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ- Δική μας ευθύνη παραμένει να νικήσει η ζωή και θα νικήσει!

Το τελευταίο διάστημα, η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορoνοϊού στη χώρα μας και ειδικότερα στην Αττική συνιστά ένα προδιαγεγραμμένο και συνειδητό έγκλημα της Κυβέρνησης της ΝΔ, που, σε αγαστή συνεργασία, με τα ΜΜΕ επιχειρεί να το αποδώσει μεθοδευμένα και συστηματικά, με το αφήγημα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, στους πολίτες.

Και αυτό όταν, κατά γενική ομολογία, η «καρδιά» του προβλήματος εντοπίζεται στους εργασιακούς χώρους και στα πλημμελή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε αυτούς, που τους έχουν μετατρέψει σε «υγειονομικές βόμβες» υπερμετάδοσης του ιού.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι Εποπτευόμενοι Οργανισμοί του δεν θα μπορούσαν, δυστυχώς, να αποτελέσουν εξαίρεση.

Στο γεγονός ότι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι υπηρεσίες τους στεγάζονται σε χώρους που δεν διασφαλίζουν τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, σε βάρος της εργασιακής τους αξιοπρέπειας και της προσωπικής τους ακεραιότητας, η πανδημία του κορoνοϊού ήλθε να επιτείνει, με δραματικό τρόπο, τα υφιστάμενα προβλήματα.

Μπροστά στο υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που εγείρονται καθημερινά και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιβολή κανόνων, την πρόληψη και τους ελέγχους στους χώρους εργασίας, εκμεταλλεύεται την πανδημία για την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την υπονόμευση των ασφαλιστικών και όχι μόνο δικαιωμάτων των εργαζομένων, αδιαφορώντας παντελώς και προκλητικά για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε άμεσα:-

  • Πραγματοποίηση δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο και στους Εποπτευόμενους Οργανισμούς
  • Δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Υπουργείο και στους Εποπτευόμενους Οργανισμούς και άμεση διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση των κρουσμάτων αυτών.
  • Συχνές απολυμάνσεις των κτιρίων, εντατικοποίηση των μέτρων για την καθαριότητά τους και δωρεάν χορήγηση όλων των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, απολυμαντικά χώρου, αντισηπτικά κ.λπ.
  • Αποτελεσματική διεύρυνση και οργάνωση της τηλεργασίας, με θέσπιση σαφούς και συμπαγούς πλαισίου ρύθμισης και κανόνων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Το αυτονόητο δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρέπεια, απέναντι στην κρατική βία και στην καταστολή, είναι ο μόνος δρόμος πάλης για τους εργαζόμενους.

Δική μας ευθύνη παραμένει να νικήσει η ζωή και θα νικήσει!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΑΤ