Κώστας Λιβαδάς / Ουρολόγοι, χειρουργοί, ΩΡΛ αντιμετωπίζουμε τον covid στο Σισμανόγλειο – στα όρια της εξάντλησης πνευμονολόγοι – παθολόγοι

«Ζητάμε τουλάχιστον 30 πνευμονολόγους και παθολόγους κι άλλους τόσους νοσηλευτές για να ανταποκριθούμε»

«Στο Σισμανόγλειο μέσα σε δυο μέρες λειτουργίας ως νοσοκομείο για Covid γέμισαν το 50% των κλινών του, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας» είπε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα, ο Κώστας Λιβαδάς, γιατρός και μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ.

Το Σισμανόγλειο ανέφερε ο κ Λιβαδάς, «συνεχίζει να δέχεται ασθενείς με το ΕΚΑΒ από την κοινότητα ενώ παραμένει υποστελεχωμένο και με κουρασμένο προσωπικό που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  ικανοποιητικά στις νέες ανάγκες».

«Ζητάμε τουλάχιστον 30 πνευμονολόγους και παθολόγους και τουλάχιστον άλλους τόσους νοσηλευτές για να μπορεί το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες των ανθρώπων» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι ελλείψεις σε προσωπικό και η ανάγκη παρουσίας των λιγοστών γιατρών σε εφημερίες γιατί έχουν την επιστημονική ευθύνη των ασθενών με κορωνοϊό, οδήγησε σε παραίτηση τέσσερις ειδικευόμενους γιατρούς και δύο μόνιμους πνευμονολόγους».  

Υπογράμμισε ότι «η μετατροπή των νοσοκομείων σε Covid έχει δημιουργήσει μεγάλη τρύπα στον βόρειο τομέα της Αττικής και στην παρακολούθηση των μη Covid ασθενών».

«Ακυρώθηκαν δεκάδες χειρουργεία και ιατρικές πράξεις ενώ έχουμε ασθενείς που πλέον δεν μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή