Διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον κυβερνητικό βουλευτή Αθανασίου;

Ερωτήματα προκαλεί η ψευδής δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή. Το ένα κοριτσάκι «με χαμηλό ιικό φορτίο» το έκανε «38 – 39 κρούσματα κορονοϊού» μεταξύ των προσφύγων που επρόκειτο να αναχωρήσουν χθες για τη Γερμανία

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 11/3/2021

Διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον Αθανασίου;

Φωτό από video ertnews.gr

Με μια «αλλ’ αντ’ άλλων» δήλωση του ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου είπε χθες ΨΕΥΔΩΣ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «παρακολουθώντας από κοντά την ομαλή διαδικασία της αναχώρησης», ότι «μεταξύ των 168 που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα από τη Μυτιλήνη για τη Γερμανία βρέθηκαν 38 – 39 άτομα που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό»!

https://www.youtube.com/embed/TnmTjTNJh3IΠρόκειται για μια ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ, στην καλύτερη των περιπτώσεων πρόχειρη, που δεν ταιριάζει στη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το νησί από πλευράς διάδοσης της νόσου. Τη στιγμή μάλιστα που στο ίδιο του το χωριό την Αγία Παρασκευή, τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπισθεί 37 κρούσματα της νόσου εκ των οποίων τα 22 στο Ζαχάρειο Γηροκομείο.

Μάλιστα επτά από αυτά τα κρούσματα αφορούν εργαζομένους στο γηροκομείο που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και αυτό η διοίκηση του ιδρύματος το γνώριζε! Για την ιστορία ανεμβολίαστος παραμένει κι ο Πρόεδρος του «Ζαχάρειου» κ. Στέφανος Αποστόλου!

Ποια είναι όμως η αλήθεια σχετικά με τη χθεσινή αναχώρηση προσφύγων από το νησί την οποία ως μη όφειλε ο κ. Αθανασίου έσπευσε «να παρακολουθήσει»;Φωτογραφιζόμενος μάλιστα με κάποιους από αυτούς.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χθες επρόκειτο να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 142 άτομα. Αντί αυτών όμως αναχώρησαν τελικά 82, (68 Αφγανοί, πέντε Σύριοι και εννέα Ιρακινοί) αεροπορικώς από τη Μυτιλήνη με κατεύθυνση το Αννόβερο της Γερμανίας.

Τι έγινε με τους υπολοίπους;
Όπως έγινε και στις προηγούμενες τρεις αποστολές με τις οποίες μετακινήθηκαν 344 πρόσφυγες έτσι και σε αυτήν την αποστολή αυτοί που πρόκειται να μετακινηθούν εξετάζονται ιατρικά (ακτινογραφίες, μικροβιολογικές εξετάσεις και αντί covid) και μπαίνουν σε επταήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο της Θερμής. Αυτό έγινε και με τους 142 που επρόκειτο να αναχωρήσουν χθες. Στο σύνολο τους ήταν υγιείς για αυτό και απομονώθηκαν.

Στο ενδιάμεσο κάποιοι από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα ψώρας (συνήθης νόσος για τους διαμένοντες στην προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ για αυτό και υπάρχει εκεί και εξειδικευμένο ιατρείο ψώρας) ενώ άλλοι διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα για τη μετακίνηση τους δικαιολογητικά.

Χθες στη σχετική εξέταση που τους έγινε για κορονοϊό διαπιστώθηκε ότι ένα κορίτσι οκτώ ετών πρόσφυγας από τη Συρία ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ είχε «πολύ χαμηλό ιικό φορτίο» και έτσι η μεταφορά τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειας του καθώς και των στενών επαφών τους στο ξενοδοχείο, περίπου 25 άτομα, αναβλήθηκε.Αυτό το ένα κοριτσάκι «με χαμηλό ιικο φορτίο» ήταν τα 38 – 39 κρούσματα κορονοϊού για τα οποία μίλησε χθες ο κ. Αθανασίου.

Να φταίνε άραγε αυτά τα κρούσματα, οι πρόσφυγες δηλαδή, για την πιθανότητα το νησί μας τις επόμενες ώρες να μπει σε καθεστώς «βαθύ κόκκινου» με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των κατοίκων και την οικονομία του νησιού και όχι τα κρούσματα της Αγίας Παρασκευής που περιέργως πως δεν μπήκε σε καραντίνα όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις στην άλλη Ελλάδα με τέτοιο ιικό φορτίο;

πηγή