Εργαζόμενοι «Αττικόν» / Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει

«Τις επόμενες μέρες ουδείς γνωρίζει πως θα γίνει και πως θα εξελιχθεί η γενική εφημερία στο ΑΤΤΙΚΟΝ»

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγείται η κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» καταγγέλλει με ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων όλων των κλάδων, ειδικοτήτων, συμβάσεων δίνουν ασταμάτητα επί ένα χρόνο τη μάχη απέναντι στην πανδημία, το  σωματείο σημειώνει ότι, με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και την ανοχή, συμπόρευση ή/και υπόδειξη των επιστημόνων της επιτροπής ειδικών του υπουργείου, η επιδημία δείχνει ανεξέλεγκτη και το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

«O ιδιωτικός τομέας και οι κλινικάρχες συνεχίζουν να προστατεύονται και να ενισχύονται προκλητικά. Οι λύσεις που επιλέγονται είναι «εκ των έσω», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Απολογισμός της εφημερίας

Η εφημερία στις 5/3 στο Αττικό είχε απολογισμό:

• 700 προσελεύσεις (250 από αυτές covid)

• 180 εισαγωγές (60 από αυτές covid)

• Περιστατικά COVID για εισαγωγή που παραμένουν στα επείγοντα για 1 ή 2 μέρες

• Πάνω από 60 ράντζα

• 43 στις 43 κλίνες ΜΕΘ COVID γεμάτες, κανένα κενό και σην μόλις 5 κλινών εναπομείνουσα γενική ΜΕΘ

• Θετικά κρούσματα ασθενών και νοσηλευτών σε 02,05,07,08, ΜΕΜΦ δηλαδή σε άλλες τέσσερις κλινικές!!!

• Εξουθενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό

Το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό υπογραμμίζει επίσης: «Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γίνονται Covid σχεδόν αποκλειστικά, η λοιπή νοσηρότητα καταδικάζεται. Ούτε μια κουβέντα για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, ΒΑΕ. Για μας τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα κέρδη και “ανάπτυξη”. Ανακοινώνουν διαρκώς περιοριστικά μέτρα στο ελεύθερο χρόνο και χώρο, την ώρα που δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και έλεγχος στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ.

Από εδώ και στο εξής θα αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά. Μαζί με τους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Παράλληλα με την υπερπροσπάθεια να σταθεί όρθια η δημόσια υγεία που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Οι ΥΠΕάρχες μας λένε ψεύτες (δεν υπάρχουν λένε ράντζα ούτε πρόβλημα υπερμετάδοσης λόγω του συγχρωτισμού). Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει. Οι διοικητικοί μηχανισμοί μας λένε ότι «είμαστε σε πόλεμο και άρα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές».

Και το προσωπικό ΑΠΛΗΡΩΤΟ για εφημερίες, βάρδιες, νυχτερινά από το Δεκέμβρη!!!!

Τις επόμενες μέρες ουδείς γνωρίζει πως θα γίνει και πως θα εξελιχθεί η γενική εφημερία στο ΑΤΤΙΚΟΝ.

ΠΗΓΗ