Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός Διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ της 02/03/2021 κατατέθηκε από τη Συναδελφική Ενωτική Κίνηση(Σ.Ε.Κ.) και τέθηκε σε ψηφοφορία ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 

Οι παρατάξεις που ελέγχουν το προεδρείο (Συναδελφική Συσπείρωση και ΔΑΚΕ) το καταψήφισαν και δεν πέρασε. Ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις: Συναδελφική Ενωτική Κίνηση (Σ.Ε.Κ) (Γεωργιάδης Νίκος – Κυριακόπουλος Γιώργος – Φραγγίδης Παναγιώτης), Ε.Α.Σ.Π. (Ζώτος Βασίλης), Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Κονταράτος Αποστόλης), Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ (ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ ΙΚΑ) (Λειβαδάρος Αντώνης) (Ψηφίστηκε με την επιφύλαξη της διαφορετικής οπτικής που προσεγγίζεται η κριτική της κυβερνητικής πολιτικής). 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ως Ομοσπονδία  των εργαζομένων του τ. ΙΚΑ, εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο συμπεριφορές και δηλώσεις Υπουργών και Διοικούντων που απαξιώνουν την εικόνα του Οργανισμού, αλλά και των υπαλλήλων του συνολικά .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις του, περί νέας ΔΕΗ , για σαραβαλάκια, αλλά και τις τελευταίες του ότι το τ. ΙΚΑ αποτελούσε συνώνυμο με την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Θα θέλαμε να τον ενημερώσουμε ότι το ΙΚΑ ήταν ο Οργανισμός όπου στηρίχθηκε η κοινωνική και ασφαλιστική πολιτική στην χώρα μας. Η απαξίωσή του κ. Υπουργέ μπορεί να βολεύει τα σχέδια σας, πιστός στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, να προχωρήσετε στην αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης ,αλλά εμάς που εργαζόμαστε σε αυτόν μας προκαλεί θλίψη και   θα μας βρείτε απέναντι σε τέτοιες επιδιώξεις. 

Θα θέλαμε επίσης να σας επιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς περί γραφειοκρατών . Οι πραγματικοί γραφειοκράτες είναι όλες οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί που δεν έδειξαν πολιτική βούληση, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.  Δεν μπορείτε λοιπόν  να κουνάτε το δάχτυλο σε αυτούς που εργάζονται στον Οργανισμό με φιλότιμο και ευσυνειδησία.

Το πρόβλημα των συντάξεων είναι διαχρονικό και αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος , γι’ αυτό αναλάβετε τις ευθύνες σας και μην προσπαθείτε να τις μεταφέρετε στους εργαζόμενους .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Διοικητή και τους Υποδιοικητές που με συμπεριφορές απαξιωτικές προς υπαλλήλους, προϊσταμένους, διευθυντές, νιώθουν τον Οργανισμό ως μαγαζί τους και προσπαθούν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Διοίκηση του e-ΕΚΦΚΑ  , που αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, επιλέγει να δημιουργεί συνθήκες αναξιοκρατίας με συνεχόμενες μετακινήσεις προσωπικού χωρίς αίτηση, αλλά και μοιράζοντας θέσεις ευθύνης σύμφωνα με το αφήγημα της κομματικής αριστείας, ώστε να δημιουργήσει και αυτή με την σειρά της το δικό της πελατειακό – κομματικό κράτος.

Σας δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στον e- ΕΦΚΑ σε όλα τα επίπεδα της υπαλληλικής κλίμακας δεν τρομοκρατούνται και συνεχίζουν να εργάζονται για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός Διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας που τον εποπτεύει.