Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενίσχυση του ΕΣΥ με Μόνιμο Προσωπικό. 20 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ. ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ: 3 Μόνιμες Προσλήψεις ΤΕ Νοσηλευτικής(!!).

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ενίσχυση του ΕΣΥ με Μόνιμο Προσωπικό. 20 μήνες Κυβέρνηση Ν.Δ. ΓΝ ΣΩΤΗΡΙΑ: 3 Μόνιμες Προσλήψεις ΤΕ Νοσηλευτικής(!!). Τόσο απλά….

Τελικά το Θράσος του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ ξεπερνά κάθε όριο. Χθες βρέθηκε στο Σωτηρία, σε ένα Νοσοκομείο με πληρότητα σχεδόν 100% στις απλές Κλίνες και στις ΜΕΘ covid. Δεν θα σταθούμε στα όσα δήλωσε. Αφού δε ντρέπεται να υποστηρίζει, ακόμη και σήμερα με όσα συμβαίνουν στην Αττική, ότι «έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα» και ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στις «μεταλλάξεις του ιού..» τι να πούμε άλλο εμείς. Θα σταθούμε όμως, παρά τα όσα υποστηρίζουν για την «ενίσχυση και Θωράκιση του ΕΣΥ» στη πραγματική εικόνα, όσο αφορά τις ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και τις Εγκληματικές Ευθύνες της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αφού δεν έχουν πάρει μέτρα για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενίσχυση του ΕΣΥ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σωτηρία.

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, το Μάρτη του 2020, το ΓΝ Σωτηρία, η «Ναυαρχίδα» του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του covid-19 έχει ενισχυθεί με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, μόνο με τρεις (3) ΤΕ Νοσηλευτικής(!!) . Ναι μόνο με 3 Νοσηλευτές(!!) από τη 2Κ/19 που εκδόθηκαν τα αποτελέσματα το Νοέμβριο του 2020( και 4 ΤΕ Λογιστικής..). Εκκρεμούν οριστικά τα αποτελέσματα για 8 τους ΥΕ Τραυματιοφορείς και 6 ΠΕ.

Είναι δε τέτοιος «πετυχημένος» ο σχεδιασμός του Επιτελικού-Κομματικού Κράτους των Άριστων της Ν.Δ που για το ΣΩΤΗΡΙΑ με τις νέες 50 Κλίνες ΜΕΘ που είχαν προγραμματιστεί από τον Ιούνιο του 2020, στη Προκήρυξη 6Κ του Αυγούστου του 2020 να προβλέψουν ΜΟΝΟ 11 Μόνιμες Θέσεις(!!!) . 7 Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ και 4 Διοικητικών. Γιατί δεν προέβλεψαν επιπλέον θέσεις Νοσηλευτών για τη νέα ΜΕΘ; Τόσο «Επιτελικό Κράτος» δεν αντέχεται πια..

Και, ενώ έχουν συστήσει 1000 Θέσεις Νοσηλευτών για ΜΕΘ από το Μάιο του 2020, μέχρι σήμερα δεν έχουν Προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ- ΟΥΤΕ ΜΙΑ Θέση(!!). Ενώ ήδη παραδίδονται νέες Κλίνες ΜΕΘ (Σωτηρία, ΚΑΤ, Νίκαια κ. α) μέχρι σήμερα δεν έχει προβλεφθεί και προκηρυχθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(!!!). Γιατί άραγε;

Με αποτέλεσμα, οι Μονάδες και οι Κλινικές του Σωτηρία, αλλά και στα άλλα Νοσοκομεία (ΚΑΤ), να στηρίζονται από δεκάδες μετακινημένους Νοσηλευτές από άλλα Νοσοκομεία και δεκάδες Επικουρικούς Συμβασιούχους, συμβασιούχους του ΟΑΕΔ με ημερομηνία λήξης. Συμβασιούχους, που παρά τις «ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ» Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για τη Μονιμοποίηση τους.

Ευτυχώς να λέμε, που κάτω από τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, και όσα αντιμετωπίσει το ΕΣΥ και οι Δημόσιες Δομές σήμερα, την ύστατη στιγμή, Κυβέρνηση και Υπουργείο κατάλαβαν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια, δέσμιοι των Προγραμματικών τους επιλογών για το ρόλο του ΕΣΥ, και προχώρησαν σε μια λύση ανάγκης άμεσης ενίσχυσης των Νοσοκομείων με Επιλαχόντες ΤΕ Νοσηλευτές (539) από τη Προκήρυξη 2Κ/19, όπως τους είχαν επισημάνει τα Συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ ( όπως είχε κάνει και αυτός με τη 4Κ-5Κ, διορίζοντας πάνω από 800 Επιλαχόντες ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ..) . Με τη παρέμβαση αυτή, δίνεται μια σχετική ανάσα σε 16 Νοσοκομεία, όπως το Σωτηρία, όπου προβλέπονται 64 ΤΕ Νοσηλευτικής, ελπίζουμε μέσα στο Μάρτη του 202, όπως υποστηρίζουν ΑΣΕΠ και Υπουργείο.

Καλό είναι η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, μετά από 20 μήνες διακυβέρνησης να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους και το σχεδιασμό για το «Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας», αφού υποστηρίζουν ότι η Πανδημία, άλλαξε τις προτεραιότητες τους. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα ασκούμενη Πολιτική στην Υγεία, αποδεικνύει καθημερινά ότι συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ και υλοποιούνται οι Κυβερνητικές Δεσμεύσεις για συρρίκνωση του Δημοσίου Συστήματος και οι Συμπράξεις-ΣΔΙΤ. Τα παραδείγματα με τις ελάχιστες Μόνιμες προσλήψεις και η μη ύπαρξη ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια ( όπως είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για 10.000 Προσλήψεις, 2.500/έτος για το 2019-2022) είναι ενδεικτικά για το «μέλλον» και την Ύπαρξη ενός Ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως ανέδειξε η Πανδημία.

Υ.Γ: Βγαίνοντας από το 1ο Κύμα της Πανδημίας το Μάιο, ζητούσαμε ΟΛΟΙ να υπάρξουν ΑΜΕΣΑ Προκηρύξεις για ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Δυστυχώς η Κυβέρνηση προχώρησε στην 6Κ/20 με 1209 Θέσεις, πολύ πίσω από τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και όσα ήτανε μπροστά (νέες Κλίνες ΜΕΘ κ. α). Ακόμη και σήμερα, με όσα έχουν περάσει και όσα είναι μπροστά, η Κυβέρνηση δεν προχωρά στις αναγκαίες Προκηρύξεις, με αποτέλεσμα Κλίνες ΜΕΘ (ΚΑΤ, Νίκαια..) ΣΗΜΕΡΑ να παραμένουν κλειστές. Εάν αυτό δεν είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ(!!) τι άλλο να πούμε